ВЕНЕЦИЯ и САН МАРИНО

ВЕНЕЦИЯ и САН МАРИНО

изтеглен файлbig_2a00a3e74682b7af74eab558c8e643a8

 

Дати:  12-16.09.2018; 24-28.10.2018

Цена: 255 лв.

Трансфер до София: 39лв./26лв. за чл. на ТА

За Венеция не може само да се разказва! Тя трябва да се види, да се изживее, да се почуства. Нищо не може да се сравни с възторга на всички човешки сетива при допира с този град – „Градът на водата”, „Градът на Сан Марко”, „Градът на любовта”, „Градът на гондолите”, „Градът на Дожите”. Спомените от вкуса на италианското  капучино, чашата кианти, ароматния сладолед и топла, току-що излязла от  пещта пица, са вечни и неповторими. А очите ви никога няма да се уморят да съзерцават синята вода, внушителните катедрали и дворци, и ослепителния  блясък на муранското стъкло, който ви залива от всякъде.

1 ден  Отпътуване от  Нова Загора в 12:00ч , София, автогара Сердика в 16:00 ч. Транзитно пътуване през Сърбия, Хърватия и Словения. Нощен преход.

2 ден  Пристигане в известния италиански курорт Лидо ди Йезоло след обяд. Настаняване в хотел 3*. Свободно време за разходка  в курорта, изветен с живописните си крайбрежни улички, комфортни хотели, множество магазини, ресторанти, зелени оазиси и прекрасна плажна ивица. Вечерта – по желание – вечеря с богато меню и ароматна чаша италианско вино. Нощувка.

3 ден  Закуска. По желание – екскурзия до Сан  Марино  – висок конически връх, някогашен вулкан, почти непрестъпен, върху който е разположена най-дългогодишната република Сан Марино с територия 61 кв.км и едноименна  столица, население около 30 000 души, главно католици, говорещи италиански. Шестнадесет вековната история е изписана с много кули, крепости, базилики, замъци и дълги защитни стени, тесни и стръмни улички, старателно подредените лозя и градини и уникалните икони и картини, запазени  в дворци и манастири. Разходка из столицата с разглеждане на: Крепостта Гуаита, която е най-старата от трите кули, издигнати на  грандиозния връх Монте Титано с музей  на оръжията, които са се използвали в периода 14-19 век, Палацо  Публико – един от най-атрактивните дворци, в миналото служил като модел за подражание на много други, появили се след него, площад „Либерта”; Базилика Сан Марино, Восъчният музей и др. Разходка из стария град, която може да бъде изключително изненадваща: средновековни къщички, малки висящи градини, балкони, пълни с цветя, обелиски. Свободно време и възможност за дегустация и покупки на вино на атрактивни цени. Връщане в Лидо ди Йезоло. Нощувка.

4 ден  Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Пунта Сабиони, от където с корабче се пътува през лагуната за  Венеция – Перлата на Адриaтика: туристическа програма в сърцето на града – площад ”Сан Марко”, разглеждане на великолепния Дворец на Дожите /отвън/, Моста на Въздишките, Камбанарията, Часовниковата кула,  Библютеката. Посещение на едноименната Базилика, където се пазят мощите на Св. Марко – покровител на  града и още много реликви. След това по тесните улички с пъстри сувенирни магазинчета, разходка до покрития мост Риалто с колоритния пазар и Канале гранде. Свободно време. По желание – разходка с гондола из  плетеницата от по-малки канали, по време на която се виждат къщите, в които са живяли Марко Поло и  Казанова, старинни дворци, къщи и катедрали. Свободно време за разходка или посещение на музеи по  интереси. Връщане обратно на Пунта Сабиони. Отпътуване за България. Нощен  преход.

5  ден  Пристигане в София, пл. Ал. Невски, следобяд,в Нова Загора късно вечерта.

 

Цената  включва:

– 2 нощувки със закуски в хотел 3* в Лидо ди Йезоло,

– туристическа програма във Венеция,

– транспорт с туристически автобус  /видео, минибар/

– пътни транспортни такси, паркинги и магистрали,

– медицинска застраховка с покритие 2000 евро на ЗК Уника;

 

Цената не включва:

– корабчето до Венеция и обратно, заедно с входната такса за Пунта Сабиони: 25 евро,

– такси за музеите: около 25 евро; /таксите са ориентировъчни/,

– вечеря /салата, лазаня за предястие, основно ястие месо с гарнитура, десерт тирамису или друг типичен сладкиш, вино/: 20 евро,

– Екскурзията до Сан Марино: 25 евро.

Доплащане за единична стая: 60 лева

Трети  възрастен: 255 лева

Дете до 12 год., настанено с двама възрастни: 225 лева

 

Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата.

 

За справки и записвания: гр, Нова Загора ул. Васил Левски 67А

Тел: 0885888871; 0887798628

 

Leave a Comment

2 × 2 =