Екскурзия Баварски замъци

Екскурзия Баварски замъци

Априлска ваканция 01.04. – 05.04.2018 г

Замъкът-Хоеншвангау4-1024x576

Цена:  475 лв

 

1 ДЕН: Хасково – Загреб /1030 км/

Отпътуване от офиса на „Загора Транс” в 03:030 часа

Тръгване от Хасково в 05:30 ч. за Загреб. Пристигане вечерта. Нощувка в Загреб.

 

2 ДЕН: Загреб- Залцбург 430 км

Закуска.Отпътуване за Залцбург. Разглеждане на забележителностите на града с екскурзовод: къщата на Моцарт, църквата “Св. Петър”, „Капителплац”, “Резиденцплац”, градините на Мирабел. Свободно време. Настаняване в хотел в района на Залцбург. Нощувка.

 

3 ДЕН: Залцбург – Баварските замъци

Закуска. Денят е посветен на най–известните замъци на Бавария, построени от най-загадъчния и романтичен баварски владетел Лудвиг II. Първа спирка е за посещение на Замъка Линдерхоф изящен със своя стил барок – рококо, прекрасните му градини и изкуствената пещера- концертна зала. Продължаване за Замъците Хоеншвангау и Нойшванщайн. Посещение на Замъка Нойшванщайн – приказка и мит се сливат в едно цяло, неоготика и неоренесанс, мечта и реалност. Отпътуване за Мюнхен – столицата и сърцето на Бавария. Настаняване в хотел в района на Мюнхен. Нощувка.

 

4 ДЕН: Мюнхен — Замъкът Херенхимзее – Любляна

Закуска. Пешеходен тур в Мюнхен: Площад Мариенплац, колоната на Дева Мария, сградата на старото и новото Кметство, църквата “Свети Петър” (3 евро), църквата “Фраукирхе” (2 евро). Свободно време, за да опитате баварски специалитети. Отпътуване за езерото Химзее. По желание отпътуване с кораб до остров Херенинзел, където е построен замъка Херенхимзее / 7.60 евро за корабче до двореца / от Лудвиг II – копие на двореца Версай. На острова се намира манастира на Августинците, където е написана конституцията на ФРГ след края на Втората световна война. Продължаване за Словения. Настаняване в хотел в района на Любляна. Нощувка.

5 ДЕН: Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в Хасково вечерта.

Цената включва:

  • 4 нощувки в хотели 3*: по една в Загреб, района на Залцбург, района , района на Мюнхен и района на Любляна;
  • 4 закуски;
  • Туристическа програма в Мюнхен;
  • Туристическа програма в Залцбург
  • Транспорт с комфортен автобус;
  • Екскурзоводско обслужване по целия маршрут;

 

Цената не включва:

 Входни такси за посещаваните туристически обекти: 26 евро – билет за 3-те замъка на Лудвиг Втори + 3 евро задължителна такса резервация на човек в група;

Разглеждане на Залцбург с местен екскурзовод – цена

по желание панорамна обиколка с местен екскурзовод – 4 евро на човек /

  Посещенията на 3-те замъка са безплатни за ученици и деца до 18 г., като е необходим документ /ученическа карта и лична карта/, но таксата за предварителна резервация се заплаща и от тях!

За справки и записвания: гр, Нова Загора ул. Васил Левски 67А

Тел: 0885888871; 0887798628

Leave a Comment

12 − seven =