ЕКСКУРЗИЯ ДО ЗАГРЕБ

ЕКСКУРЗИЯ ДО ЗАГРЕБ, ВЕРОНА, ПАДУА И ВЕНЕЦИЯ

Zagreb_

Дати:  04-08.07.2018; 31.10-04.11.2018;

Цена: 320 лева

Трансфер до София: 39лв./26лв. за чл. на ТА

маршрут:Нова Загора- София-Калотина-Белград-Загреб-Любляна-Триест-

Лидо ди Йезоло-Верона-Падуа-Венеция-София-Нова Загора

1 ден  Отпътуване от Нова Загора в 02:00 ч. , София, пл. Ал. Невски в 06:00 ч. Транзитно пътуване през Сърбия. Пристигане в Загреб – столицата на Хърватия. Настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка.

2 ден  Закуска.  Кратка туристическа програма в центъра на Загреб: „Горният град“ – средновековния център, създаден от два различни града – Каптол, седалището на епископа и Градец, градът на търговците и артистите. Двата града се съединяват през 1770 г. и формират северната част на старинния Загреб. Разглеждане на църквите Св. Марко и Св. Екатерина, Катедралата, Парламента, Двореца на правителството и оживения булевард и площад Бан Йелачич, старинната градска порта, в началото на улица „Радичева“, наречена Каменната врата, където можете да запалите свещичка. Местните вярват, че ако човек си пожелае нещо там, то ще се сбъдне, красивата сграда на театъра, старинната и все още работеща метеорологична колона, древния пазар Долач и др. Свободно време. Отпътуване за Италия. Пристигане в известния курорт Лидо ди Йезоло. Настаняване в хотел 3*. По желание – организиране на вечеря в типично италианско заведение. Нощувка.

3 ден Закуска. 9:00 ч. – по желание – екскурзия до Верона – градът на красивите площади и на Ромео и Жулиета, включен в световното наследство на ЮНЕСКО. Разходка из площад Бра – един от най-красивите в Италия, на който е и един от най-известните Амфитеатри в света – Арена ди Верона, построен през I век. Посещение в къщата на Жулиета, строена през 13 век и разглеждане на площад Ербе с готическия фонтан на Веронската Мадона от 14 век, площада на Синьорията с паметника на Данте Алигиери. Свободно време. Посещение на Падуа – разходка из площада Прато де ла вале и разглеждане на катедралата Сан Антонио. Вечерта – връщане в Лидо ди Йезоло. Нощувка.

4 ден Закуска. 8:30 ч. отпътуване за Пунта Сабиони, от където с кораб се пътува през лагуната за Венеция – Перлата на Адриaтика: туристическа програма в сърцето на града – Моста на въздишките, площад Сан Марко, разглеждане на великолепния Дворец на Дожите /отвън/, Камбанарията, Часовниковата кула, Библютеката. Посещение на Базиликата Сан Марко, където се пазят мощите на светеца – покровител на града и още много реликви. След това по тесните улички с пъстри сувенирни магазинчета, разходка до покрития мост Риалто с колоритния пазар и Канале гранде. Свободно  време. По желание – разходка с гондола из плетеницата от по-малки канали, обкръжени от двете страни от старинни дворци, къщи и катедрали. Свободно време. Ок. 18:00 връщане обратно на Пунта Сабиони. Отпътуване за България. Нощен преход.

5 ден Пристигане в София, на пл. „Ал. Невски“ следобяд,в Нова Загора късно вечерта.

Цената  включва:
1 нощувка със закуска в Загреб в хотел 2/3*,
2 нощувки със закуски в хотел 3* в Лидо ди  Йезоло;
туристическа програма в Загреб и Венеция;
транспорт с туристически автобус /видео, минибар/
всички пътни транспортни такси, паркинги и магистрали;
топли напитки – чай и кафе по време на пътуването
медицинска  застраховка за престоя с покритие 2 000 евро на ЗК Уника.

Цената не включва :
корабчето до Венеция и входната такса за Пунта Сабиони: 25 EUR
вечеря с напитки: 20 EUR;
екскурзията до Верона: 45 лв.
доплащане за мед. застраховка за лица над 65 год.: 5 лв

доплащане за единична стая: 80 лв
дете до 12 год., настанено с двама възрастни в стая: отстъпка 60 лева

Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата.

За справки и записвания: Нова Загора Тел: 0885888871; 0887798628

 

Leave a Comment

17 + 6 =