Екскурзия до Прага и Карлови вари

Екскурзия до Прага и Карлови вари

kaw

Дати:

01.09. – 06.09. 2018 г- 389 лв

21.09. – 26.09. 2018 г – 389 лв

 

 

ПЪРВИ ДЕН

15:30:00 часа. Отпътуване по маршрут Нова Загора – София – Белград – Будапеща – Братислава – Прага. Нощен преход

 

ВТОРИ ДЕН

– Следобед – пристигане в Прага. Настаняване в хотела. Нощувка.

 

ТРЕТИ ДЕН

 – Закуска. Обиколка на Прага с екскурзовод: Храдчани – Стария замък (отвън), пл. „Храдчанске намести” с двореца „Щернберг“, двореца „Шварценберг“ и Архиепископския дворец (отвън), катедралата „Свети Вит“, Мала страна с църквата „Св. Николай“, Карловия мост, Старе место – пл. „Староместке намести“ с прочутия астрономически часовник, църквата „Дева Мария пред Тин“ и паметника на Ян Хус, Нове место – Вацлавския площад. Свободен следобед. Възможност за екскурзия до двореца „Добржиш“ (с доплащане 30 лв. на човек при минимум 20 участника). Дворецът се намира на около 40 км от Прага и приютява най-красивите дворцови градини в Чехия. Грациозната и мащабна сграда в стил рококо и прекрасната терасовидна френска градина възхищават посетителя. Визитата включва разглеждане на историческите интериори на двореца, които са в стил Людвик XVI и разходка из парка. Цената на екскурзията включва транспорт и екскурзоводски услуги на български, резервация в двореца и не включва билет за вход в двореца и градините, който е около 160 чешки крони (около 7 евро). Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място. Завръщане в хотела. Нощувка.

 

ЧЕТВЪРТИ ДЕН

 – Закуска. Екскурзия до Карлови Вари и Пилзен (включена в пакетната цена). Разглеждане на Карлови Вари – един от най-старите европейски курорти, наречен от големия пътешественик, географ и естествоизпитател Александър фон Хумболт „брилянт в изумруден обков”. Посещение на пивоварния завод Пилзен (по време на посещението ще се запознаете с историята на най-голямата и модерна пивоварна в Чехия, ще имате възможност да научите подробности за технологията на производство, да дегустирате бира. Таксата за вход се заплаща на място – около 200 чешки крони; съветваме ви да си предвидите връхна дреха, защото в подземията температурата достига до 8ºС.). Вечерта – завръщане в Прага. Нощувка.

 

ПЕТИ ДЕН

– Закуска. Свободен ден. Възможност за разглеждане на музеи – Стария замък, музеите на Алфонс Муха, Сметана, Дворжак и пр. или за факултативна полудневна пешеходна програма „Старе место” с доплащане 25 лв. за възрастни и 20 лв. за деца до 18 г. Цената включва обиколка на забележителни места в Стара Прага с екскурзоводско обслужване на български език. Програмата продължава около 3 часа и включва: разходка по улица “Парижка”, разходка из Еврейския квартал, посещение на Тинската катедрала, църквата „Св. Яков”, сградата „При черната Богородица” – днес музей на кубистите, Съсловния театър, Ректората на Карловия университет, Витлеемския параклис, театър „На Забрадли” и бирарията „При златния тигър”. Екскурзията се осъществява при минимум 15 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място. Възможност за разходка с корабче по р. Вълтава (цената на разходката с корабче не е включена в пакетната цена на екскурзията и се заплаща на място). В късния следобед или привечер отпътуване по маршрут Прага – Братислава – Будапеща – Белград – Нова Загора. Нощен преход.

 

ШЕСТИ ДЕН – Късно вечерта – пристигане в Стара Загора.

 

 

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • транспорт с луксозен автобус
 • 3 нощувки със закуски в TOP HOTEL Praha /в 2 / 3 зв. част/
 • екскурзоводско обслужване с местен екскурзовод
 • водач по време на цялото пътуване
 • екскурзия до Карлови вари и Пилзен

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

 • входни такси
 • медицинска застраховка – 5 лв
 • слушалки по време на на екскурзоводската програма
 • вечери в ресторанта на 4 звездната част н бюфет – 14 евро на вечер
 • разходка с корабче по Вълтава – 25 лв /при 25 минимум човека/
 • екскурзия до Дрезден – 45 лв /при минимум 25 човека/

 

За справки и записвания: гр, Нова Загора ул. Васил Левски 67А

Тел: 0885888871; 0887798628

 

Leave a Comment

1 × 5 =