Карнавалът във Венеция

 Карнавалът във Венеция

  padua-valle_2017312aBIG_karnavala-vuv-Venecia_1449660098272

Дата: 01.02.2018 05.02.2018   5 дни/2 нощувки

Цена /от София/: 255 лева

Трансфер до София: 39 лв. / 26 лв. за чл. на ТА

За Венеция не може само да се разказва! Тя трябва да се види, да се изживее, да се почувства. Нищо не може да се сравни с възторга на всички човешки сетива при допира с този град – „Градът на водата”, „Градът на Сан Марко”, „Градът на любовта”, „Градът на гондолите”, „Градът на Дожите”. Спомените от вкуса на италианското капучино, чашата кианти, ароматния сладолед и топла, току-що излязла от пещта пица, са вечни и неповторими. А очите Ви никога няма да се  уморят да съзерцават синята вода, внушителните сгради и дворци, и ослепителния блясък на муранското стъкло, който ви залива от всякъде.

1 ден – Отпътуване от Нова Загора 13:00 часа, от София – пл. Ал. Невски  в 17:00 ч. Транзитно пътуване през Сърбия, Хърватия и Словения. Нощен преход.

2 ден – Пристигане в известния италиански курорт Лидо ди Йезоло около обяд. Настаняване в хотел 3*. Свободно време за разходка  в курорта, изветен с живописните си крайбрежни улички, комфортни хотели, множество магазини, ресторанти и  зелени оазиси. Вечерта – по желание – вечеря с ароматна чаша италианско вино. Нощувка.

3 ден – Закуска. По желание – еднодневна екскурзия до Верона и Падуа. Туристическа обиколка във Верона – градът на Ромео и Жулиета – Арена ди Верона, площад Eрбе, къщата на Жулиета и др. Свободно време. Отпътуване за Падуа. Пешеходна разходка из центъра с разглеждане на катедралата на Сан Антонио и площада Прато де ла вале. Връщане в хотела в Лидо ди Йезоло привечер. Нощувка.

4 ден – Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Пунта Сабиони, от където с кораб се пътува през лагуната за  Венеция – Перлата на Адриaтика: туристическа програма в сърцето на града – площад ”Сан Марко”, разглеждане на великолепния Дворец на Дожите /отвън/, Моста на Въздишките, Камбанарията, Часовниковата кула,  Библиотеката.

Посещение на едноименната Базилика, където се пазят мощите на Св. Марко – покровител на  града и още много реликви. След това по тесните улички с пъстри сувенирни магазинчета, разходка до покрития мост Риалто с колоритния пазар и Канале гранде. Свободно време. По желание – разходка с гондола из  плетеницата от по-малки канали, по време на която се виждат къщите, в които са живяли Марко Поло и  Казанова, старинни дворци, къщи и катедрали.

В 12:00 ч. започва същинското откриване на Карнавалните празненства с Полета на ангела от кулата на базиликата Сан Марко. Свободно време за разходка или посещение на музеи по  интереси. Връщане обратно на Пунта Сабиони. Отпътуване за България. Нощен  преход.

5  ден  – Пристигане в Нова Загора вечерта.

BIG_venecia-karnaval_1478626062532

 

Цената  включва:

 • 2 нощувки със закуски в хотел 3* в Лидо ди Йезоло,
 • туристическа програма във Венеция,
 • транспорт с лицензиран туристически автобус
 • пътни транспортни такси, паркинги и магистрали,
 • медицинска застраховка за целия престой с покритие 2000 евро

Цената не включва:

 • корабче до Венеция и обратно, заедно с входната такса за Пунта Сабиони: 25евро,
 • такси за музеите: около 25 евро; /таксите са ориентировъчни/,
 • вечеря с напитки: 20 евро,
 • екскурзията до Верона и Падуа: 20 евро.
 • медицинска застраховка за лица от 65 до 75 год. – доплащане: 5 лева,
 • медицинска застраховка за лица от 75 до 80 год. – доплащане: 10 лева
 • Доплащане за единична стая: 60 лева
 • Дете от 7 до 12 год., настанено с двама възрастни: 225 лева

Leave a Comment

3 × 1 =