Малко кътче от Рая – Смилян и Златоградското Чеверме

Малко кътче от Рая – Смилян и Златоградското Чеверме

2111072177

Дата:05.05- 07.05.2018г.

Цена:112 лв./ 103 лв. за чл. на ТА

 

1.Ден:Отпътуване от Нова Загора в 06:00 часа по посока Смолян, по желание разглеждане на църквата Св. ВисарионСмолянски, която носи името на местен епископ и мъченик от 17век.Свободно време за обяд.От Смолян отпътуване за пещерата Ухловица. Една от най-красивите пещери в България. Намира се на 1040 м надморска височина, а температурата в нея през цялата година е 10° – 11° С. Дължината й е 460 метра, като само 330 метра от тях са пригодени за посещения .Разглеждане на пещерата ,след това отпътуване за с. Могилица.Посещение на Агушевите конаци.Агушевите конаци  са архитектурен и художествен паметник от национално значение от 1964 г.Представляват най-големия запазен феодален ансамбъл в Родопите  . Те са свидетелство за традициите при градежа и архитектурата на аристократичното късносредновековно жилище. Поради внушителния си вид често конакът е сравняван с феодален замък без аналог на Балканския полуостров  .Отпътуване към  с.Средногорци, където се настаняваме в Комплекс „ИЗВОРА“. Свободно време. Нощувка.

2.Ден:Закуска. 09:00 часа отпътуване за гр.Мадан,посещение на музея на Рудите.Музеят е открит е през 1957 г. В него е разказана историята на рудодобива в Маданския край. Уникална по рода си е и кристалната зала „Родопски кристал“ – член на Международната асоциация на минераложките музеи, която притежава колекция от 581 минерални образеца. Колекцията от кристали е най-голямата забележителност  на малкия родопски град. Тя е обект на туристически посещения с образователни и развлекателни цели. В Мадан местната община поддържа и пещерата музей „Шаренка“.След разглеждане на музея,отправяне за Златоград по-повод празника на чевермето.Свободно време.Около  18:00 ч. Връщане в  Комплекс „ИЗВОРА“ .Нощувка.

3.Ден:  Закуска.Освобождаване на хотел, отпътуване   за дяволския мост до с. Ардино мост на река Арда.Мостът е построен в началото на 16 век по заповед на султан Селим като част от път, свързващ Горнотракийската низина с Беломорска Тракия и Егейско море.Разглеждане на моста и пешеходен преход за час и половина.Отпътуване за яз.Кърджали Време за обяд в Ресторант Емона. Отпътуване за гр.Кърджали и посещение на една от първите църкви в България – църквата „Успение Богородично“, построена преди повече от 500 години. В иконостаса ѝ за пръв път е резбованаГлаголичната молитва. След това отпътуване за Нова Загора.Пристигане вечерта.

Цената включва:

  • Транспорт с лицензиран автобус;
  • 2 нощувки със закуски;
  • Водач по време на цялото пътуване.

Цената Не включва:

  • Входни такси на обектите;
  • Разходи от личен характер.

 

 

  • За справки:0887 798 628, 0885 888 871,

  • ул.Васил Левски №67A; www.zagoratrans.com

 

 

 

 

Leave a Comment

18 − thirteen =