Почивка в Черна Гора с посещение на Будва, Котор и Дубровник

Почивка в Черна Гора с посещение на Будва, Котор и Дубровник

bbbaaa

Дати:   01.09.2018-08.09.2018;

8дни /6 нощувки.

 

Цена: 425 лева

Трансфер до София: 39лв./26лв. за чл. на ТА

 

1 ден: Отпътуване от Нова Загора в 05:00 ч.  по маршрут  София – Ниш- Крушевац – Кралево- Нови Пазар – Подгорица – Будва. Нощен преход.  

2 ден: Будва.Пристигане в Будва около обяд. Настаняване в хотела.Свободно време за почивка и плаж. Вечеря. Нощувка.

3 ден: Екскурзия до Котор и пешеходна обиколка на Будва. Закуска.Екскурзия до Котор и пешеходен тур на Стария град с местен екскурзовод (включена в цената).Обиколката започва от главната порта на Стария град. Тя ще Ви отведе назад в историята на този невероятен град – укрепление. Котор е построен между 12-ти и 14-ти век и на територията му се намират  много стари исторически паметници на средновековната архитектура. Когато влезете и стъпите на главния градски площад ще видите наклонената назад вследствие на земетресението от 1667 г. Часовникова кула, „Стълба на срама”, използван за публично наказание на провинили се граждани и др.

По време на обиколката ще имате възможност да посетите църквите „Свети Николай“, „Света Мария”, Католическата катедрала „Свети Трифон“ и др.

Отпътуване за Будва.Пешеходна обиколка с местен екскурзовод на Стария град на Будва. Разходка по тесните улички и малки площади,където ще усетите  романтиката и хармонията на този град. Всеки камък тук има своя собствена история, всичко кипи от енергия. Неслучайно Будва се смята за кралицата на Адриатика. По време на обиколката ни ще научите историята на този град. Свободно време за посещение на Археологическия музей и крепостта  или просто да се насладите на полъха на Адриатика.

Завръщане в хотела. Вечеря.Нощувка.

4 ден: Будва или Екскурзия до Дубровник.Закуска.Свободен ден или целодневна екскурзия до Дубровник (срещу допълнително заплащане ) – пешеходна обиколка на Стария град с местен екскурзовод на български език.

Нашия пешеходен тур започва от входа на Стария град (Порта Пиле), където ще се запознаете с историята на Дубровник. Всички сгради на тази улица имат една и съща фасада и височина. По време на обиколката ще разгледате и ще научите интересни факти за някои от най-важните сгради в града. След пешеходната обиколка ще имате свободно време или да отидете до оствор Локрум с корабче ( за сметка на совбодното време в Дубровник ). Пътят до там е около 15 мин. в едната посока. От корабчето се открива  хубава гледка към Дубровник и крепостта. На острова можете да се насладите кристално чиста топла вода и привлича болшинството  туристи да изкарат деня там. Връзката му с морето се осъществява през естествен подземен канал, започващ от пещера в далечният му край. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

5 ден: Будва Закуска. Свободен ден за плаж. Вечеря. Нощувка.

6 ден: Будва или екскурзия до Цетине. Закуска. Свободен ден за плаж или екскурзия (срещу допълнително заплащане)  до Цетине – старата и историческа столица на Черна Гора. Разположен е в южната част на страната, в малка карстова равнина заобиколена от варовикови планини. Цетине е културен и духовен център на Черна Гора. В градът можете да видите много интересни места. Сред тях са манастирът Цетине, построен през XV век. В него се съхраняват няколко реликви, влашката църква. Забележителност е и кралския театър „Зелски дом“.Много музеи. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

7 ден: Закуска. Свободен ден за плаж. Вечеря. Нощувка.

8 ден: Закуска. Освобождаване на хотела.  Отпътуване за България. Кратка фотопауза при известния остров „Свети Стефан“. Пристигане в Нова Загора късно вечерта.

Цената включва:

транспорт с лицензиран туристически автобус,

6 нощувки във Вила Сан Марко 3* в Бечичи, Будва със закуски и вечери

без напитки по меню в ресторант Палма на 200 м. от хотела.

Екскурзовод от агенцията

Разглеждане на Будва с местен екскурзовод (с превод на бъгарски език)

Екскурзия до Котор с местен екскурзовод (с превод на български език)

Фотопауза при остров „Свети Стефан“

Медицинска застраховка с покритие 5000 евро (от 70 до 79 г. +2 лв. на ден. )

Цената не включва:

Екскурзия до Дубровник с местен екскурзовод на български език – 25 евро ( заявява се при записване)

Билет за корабче до остров Локрум – 100 хърв. куни ( около 14 евро )

Екскурзия до Цетине – 10 евро

Входни такси на посещаваните обекти(около 250 хърватски куни), разходи от личен характер

Туристическа такса – 1,20 евро на ден (заплаща се на място в хотела)

 За справки и записвания: гр, Нова Загора ул. Васил Левски 67А

Тел: 0885888871; 0887798628

Leave a Comment

7 + twenty =