ТРИДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ ДО БАНСКО В Хотел Орфей 4*

  ТРИДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ ДО БАНСКО В

Хотел Орфей 4*

3 или 5 нощувки за нова година в Банско.   bansko

 

ДАТА : 09.11.2018-11.11.2018г.

3 дни/2 нощ. със закуска и вечеря

Цена: 158 лв/149 лв за чл.на ТА

 

1 денОтпътуване от Нова Загора в 7:00ч.Пристигане във Велинград-свободно време за разглеждане на града.След това отпътуване за Банско.

Настаняване в хотела.Свободно време за релакс.Вечеря.Нощувка.

 

2 денЗакуска. След закуска по желание отпътуване за Омая, Лещен и Ковачевица-. Посещение на екоселище „Омая“ – нетрадиционно селище, разположено сред приказната природа на южните склонове на Славянка планина, на територия от 500 дка. Приказната атмосфера е съпътствана от две езера, гори, поляни и множество приказни скали и къщички, сътворени от камък, глина и дърво. Отпътуване за Ковачевица, запазило автентичния си вид от 18-19 в. и е едно от най-известните и красиви български села. Къщите са почти изцяло изградени от камък, включително и покривите, като само при най-високите последният етаж е от дърво. Разходка в селото и свободно време за обяд.
Разглеждане на село Лещен – старинно селище със запазени стари български къщи. Една от основните атракции на селото, наред с църквата, частната галерия и гостоприемната кръчма, където приготвят чудно вкусно сладко от боровинки, е глинената къща, позната сред гостите като „Къщата на Флинстоун”.
Заради автентичния си облик, Ковачевица – „Българският Холивуд” и Лещен често се превръщат в декор на български филми, сред тях „Мера според мера” и „Мъжки времена”. Днес редица личности от българския културен елит притежават къщи в региона и намират спокойствие там, където „времето е спряло”.Прибиране в хотела. Свободно време за релакс.Нощувка.

 

3 денЗакуска.Свободно време за релакс.Обяд. В 12:00ч. освобождаване на хотела

Отпътуване за село Добърско и разглеждане на църквата Св.Св.Теодор Тирон и Теодор Стратилат,,.

Църквата Св.Св.Теодор Тирон и Теодор Стратилат е включена в списъка на стоте национални туристически обекти. Тя е построена през 1614 г., но има предположения, че годината на строителство е 1122. Поразителните стенописи и автентична архитектура на храма го причисляват към най-ценните образци на българското изкуство.

След това отпътуване за Нова Загора през Юндола,Варвара.

 

Цената включва:

Транспорт с лицензиран автобус,

     2 нощувки, закуска  и вечеря в  хотел Орфей Банско 4*

Водач от фирмата

 

     Цената не включва:

     разходи от личен характер

     входни такси по посещаваните обекти

 

За справки :ул.Васил Левски №67 А тел:  0887 798 628 ,0885 888 871

Leave a Comment

twelve + nine =