ТУРЦИЯ- ЛУКС И РЕЛАКС

Турция – Лукс и Релакс 

letoon (1)

 

 

05.09.2018 год. – 12.09.2018 год.

8 дни / 5 нощувки

Хотел 3* на база All inclusive

Letoon Hotel Didim Altınkum

Цена: 322 лв./299 лв. за чл.на ТА

Цена за 18++ : 259 лв.

 

1 ден: В 14:00ч отпътуване от Нова Загора офисът на Загора Транс,14:30ч от Стара Загора, Отпътуване към ГКПП Капитан Андреево.Транзитно преминаване през Истанбул. Нощен преход.

2 ден6 ден:

Свободно време и възможност за допълнителни екскурзии срещу заплащане предлагани от Турския партньор на „Загора Транс- ДД“.

7 ден:

Освобождаване на хотела до 12.00 часа. Свободно време до 15.00 ч.Отпътуване за България.

8 ден :

Около обяд пристигане в Нова Загора.

 

Цената включва:

 • Транспорт с лицензираникомфортниавтобуси за международен транспорт;
 • 5 нощувки в избрания хотел на съответната база;
 • медицинсказастраховка с покритие 5000 евро / за лица над 65г. доплащане /;
 • магистрални и фериботнитакси;
 • изпращане от представител на агенцията при отпътуването на автобусите от София и Нова Загора;
 • обслужване от представител на агенциятапрезцялотовреме на пътуването.
 • обслужване на място в Турция от представител на фирматапартньор.

 

Цената не включва:

 • Допълнителниекскурзии на мястов курорта, организират се от местнифирми, за които туроператора не носи отговорност!
 • Медицинсказастраховка за лица от 65 години до 69 години – доплащане 8 лв.
 • Медицинсказастраховка за лица от 70 години до 79 години – доплащане 16 лв
 • Лица от 80г. и нагоре не се застраховат от застрахователя!
 • Разходиотличенхарактер.
 • Трансферитеотдругинаселениместа
 • Застраховкаотмяна на пътуване- доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация. Възможност за добавяне на такавазастраховка става само в деня на сключване на договора!

 

УСЛОВИЯ ПРИ ПЪТУВАНЕ И НАСТАНЯВАНЕ В КУРОРТИТЕ НА ТУРЦИЯ!

 • Стаята на ПОТРЕБИТЕЛЯ е резервирана след 14.00 часа в деня на настаняване и трябва да се освободи до 12.00 часа в деня на напускане. Всекипо-дълъгпрестой се заплащадопълнително на място от туриста.
 • Прединастаняване или след напусканесъобразнообявенитечасове не се ползватникакви услуги в хотелите или същите се ползватсрещудопълнителнозаплащане.
 • Броят на храненията се определя в зависимост от броя на резервираните и заплатенинощувки при съответния режим: само закуска, закуска и вечеря или AllInclusive (всичко включено). При настаняванетов хотели на база ALLINCLUSIVE (храна и местниалкохолни и безалкохолни напитки) хранениятазапочватвинаги от обяд или вечеря в зависимост от правилника на съответния хотел, никога не започват от закуска! Започването на даден пакет при настаняване с обяд, той приключвасъс закуска последнияден. Призапочването с вечеря, приключва с обяд!
 • Неизпълнението или злоупотребата с режима на хранене се санкционират от управата на хотела.
 • При настаняване на трима души в стая с три легла в стандартна стая третиятчовекползваотстъпка от цената и биванастанен на допълнително легло. Трети възрастен или деца се настаняват на стандартно легло, само ако се заплати фамилна стая или апартамент.
 • Настаняването в стаи с изгледкъмморето или стаи в основната част на хотела се извършва само в случаите, когато е обявенодоплащане за това и е заплатенопредварително в офисите или представителствата на ТУРОПЕРАТОРЪТ.
 • PROMO или ECONOMY стаи в хотелитеса стаи на по-ниска цена с оглед на по-малък размер, крайна стая, без тераса, приземенетаж, по-малка баня, по старо обзавеждане или някакъв друг проблем;
 • Всичкидецав автобусаиматседалка


ДИДИМ
Дидим с Егейскотокрайбрежие стана един от най-забележителнитекурорти на Турция, привлекателен съссвоитедългипясъчниплажове, ясно синьо море, слънце и чудно красивиплажове.
Сред всичкотова е изключителното наследство от древността на древнияелински град, в който се намиратхрамът на Аполон, храма на Посейдон с изображението на Медуза, коятосякаш зорко бди над античния град. Античният град Милетос е само на няколко километра.

ПрезVI в. пр.н.е. Дидим се е явявалмясто за поклонения на АполонДидимски, в чест на който бил издигнат величествен античен храм. През 1991 г градът получил названието „Дидим“, което в преводозначава „близнаци“, и заел достойно място сред водещитекурортнизонина Турция. СъвремененДидим, разположен на полуостров, граничис провинцияMugla и залива Akbuk. Това е идеалномясто за любители на екстремнитеспортове и плажнияотдих. Дидим не е голям, но е богат на исторически паметници, коетопозволява приятно да разнообразите почивката си. Главнатазабележителност на Дидим е колоната на светилището на Аполон, съхраненадо наши дни. Това е един от най-величественитехрамова на Елинската цивилизация. Недалеч от храма се намиратруините на стария стадион, къдетоса се провеждалиритуали и състезания. Посещението на още два древни града – Приен и Милет – отлично допълвавашетозапознанство с античния свят. Кактовъввсеки друг курорт и тук има множество барове, ресторанти, рибнитаверни, дискотеки и развлекателницентрове, болшинството от които е разположено по крайбрежната част. Вечер можете да посетите дискотека „Медуза“ – една от големите дискотеки в тазиобласт или да поседнете в някое от кафенетата и да се полюбувате на красивия залез.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ НА МЯСТО ПО-ЖЕЛАНИЕ, организират се от местнифирми, за които туроператора не носи отговорност!!

ЕФЕС И КЪЩАТА НА ДЕВА МАРИЯ
Ефес – един от най-древнитеелинскиградове-колонии в Мала Азия, основан през 11 век пр. н.е. Този град вековенаред не слиза от страниците на Античната история. В Ефес се е запазилаосновната структура на древния град, коетопозволява да си съставитепредстава за устройството на античното селище. Достигналите до нас останки от фасада на античната библиотека на ЦелмуисПолинемус, дветеагори, баните, къщите на богати граждани до днеспоразяват с изящество и завършениформи. В Ефес е прекаралапоследните дни от живота си Пресветата Дева Мария Богородица, чиятокъщамогат да разгледатвсички, които посетят тазиекскурзия. В края на екскурзията се прави посещение на кожена фабрика.
цена за ЕФЕС+КЪЩАТА НА ДЕВА МАРИЯ – около 45 евро, САМО КЪЩАТА НА ДЕВА МАРИЯ – около 22 евро

ДЖИП САФАРИ
Щеоткриете нови земи, ще видите паметници на архитектурата и изкуството, ще разберете как живеятхората в турската провинция. Но не това е основната цел на екскурзията. Пътяткриволичи по нанагорнището, и вненезапно се озовавате в райони, недокоснати от цивилизацията, с девствена природа и разнообразна растителност. Можете да проверите уменията си за шофиране в трудни условия, пътешествайки в сърцето на планината. Щеимате прекрасна възможност да опитатепрясноуловенапъстърва, приготвенав духа на най-добритетурски традиции пред очитеви. Напред, колите виочакват
цена около 30 евро!

ПАМУККАЛЕ
В преводПамуккалеозначава ˝замък от памук˝ – това е едноуникалноприродно явление, което се намира в Югоизточна Турция. Това чудо на природатаняма аналог. Великолепнитекалциевикаскадищеостанатзавинагивъввашетосъзнание. Щеиматевъзможност да посетите древния град Хиераполис – неговияникропол, добре съхраненияамфитеатър, търговскияплощад – Агора, храма на Аполон, римските бани и много другизабележителности. Тези от Вас, коитожелаят, ще се къпят в минералниябасейн, в който се е къпалапоследнатаегипетска царица-Клеопатра.
цена около 45 ЕВРО

РАЗХОДКА С ЯХТА
Незабравимаморскаразходка по Егейско море с яхта. На една от спиркителагунатащеви приеме в обятията си, а горещотослънцещепокриекожата Ви с бронзовтен. Обяд на кораба, а след това интересна развлекателнапрограма. Красотата на Егейско море не може да се опише, трябва да я видите с очите си.
цена около 16 евро

ГМУРКАНЕ
Великолепна възможност, както за професионалисти,така и за начинаещи, да се потопят в дълбините на Егейско море и да се полюбуват на красотата на подводния свят.

 

 

 

Почивката се осъществява при мин. 40 туристи

 

 

Leave a Comment

sixteen + 12 =