ta_zagora_trans@abv.bg

Имейл за връзка

Нова Загора

ул. Васил Левски 67

0885 888 871

Oфис

Понеделник - Събота

09:00 - 17:00

Албански калейдоскоп – обиколна екскурзия в „Страната на орлите“

Албания-Дуръс-Вльора-Тирана-Круя-Гирокастра-Саранда

Дати: 30.03. – 03.04.2024 г.

Цена: 540.00лв

Трансфер:Нова Загора-София-Нова Загора: 50.00лв/40.00лв за членове на ТА

Ден 1: Отпътуване от Нова Загора в 02:00ч от офисът на Загора Транс,отпътуване от гр. София в 06:00ч,по маршрута ГКПП Гюешево – Скопие – Струга – Елбасан – Дуръс. По пътя се спира за почивка и обяд в Елбасан. Градът възниква през I век в. под името Скампа и става важен пункт по Via Egnatia. През VI в. Византийският император Юстиниян I изгражда голяма крепост. През 1466 г. получава името Ел-басан (на турски – крепост).  През XVIII – XIX в. се оформя като средище на различни занаяти. Пристигане в Дуръс (известен в българското Средновековие като Драч) в късния следобяд. Настаняване в хотел 3*.Вечерна разходка из най-древният град в Албания и бивша нейна столица. Разположен е на Адриатическо море, днес втори по големина град и най-голямо пристанище в Албания. Градът е основан при гръцкото колонизиране на Адриатика, в IV в. Пр. Хр. Той е самостоятелен град-държава. По-късно попада под римста власт и именно от тук започва прочутата Via Egnatia.Разходка по крайбрежният булевард „Таулантия“, крепостните стени на стария град, амфитеатърът на Дуръс – един от най-големите на Балканите, събирал над 15 000 зрители. Интерес представлява и раннохристиянският параклис в една от галериите му.

Вечеря. Нощувка.

  Ден 2:Закуска. Екскурзия до Тирана и Круя. Круя е малко градче, името на което произлиза от албанската дума kroj, която означава извор. Това е родното място на националния герой на Албания – Георги Кастриоти Скендербег, сравняван с Александър Велики. Градът е бил голям търговски център в средните векове, днес е един от най-важните туристически центрове на Албания със запазената османска чаршия и средновековната крепост, издигаща се над града. В крепостта се намира музеят на Скендербег, в който са изложени експонати, представящи историята на албанския народ. Отпътуване за столицата на Албания – Тирана. Туристическа програма в Тирана: разглеждане на забележителностите на „града на орела“: Площад „Скендербег“, Джамията „Ехтем Бей“, Часовниковата кула и статуята на Георги Скендербег, Дворецът на културата, построен с помощта на бившия СССР, бившият музей-пирамида на диктатора Енвер Ходжа. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

  Ден 3:Закуска. Отпътуване за Берат – възрожденски архитектурен резерват под закрилата на ЮНЕСКО. Разглеждане на крепостта Кале, църквите „Св. Богородица“ и „Св. Троица“, площад „Константин Велики“, Червената и Бялата джамия. Отпътуване към модерният град Вльора – един от най-старите градове на Албания и второто по големина пристанище. Разположен е на крайбрежието на Адриатическо и Йонийско море и е един от най-добрите курортни центрове. Настаняване в хотел. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

 Ден 4:Закуска. Отпътуване за Гирокастра, един от най-добре запазените средновековни градове на Балканите, включен в листата на ЮНЕСКО за световното културно наследство. С амфитеатралното си разположение, с възрожденската архитектура на къщите, строени главно през първата половина на XIX в., градът на „хилядата стълби“, оставя наистина трайни спомени в посетилите го туристи.

Пешеходна разходка: старият град, родната къща на Енвер Ходжа – днес етнографски музей, крепостта с военния музей. Отпътуване за Саранда. По пътя – посещение на Синьото око – малко езеро, разположено сред местност с невероятна природна красота. Пристигане в Саранда – един от най-известните курорти в Албания, разположен на Йонийско море. Настаняване в хотел. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

 Ден 5 :Закуска. Отпътуване за България по маршрута Саранда – Янина – Кулата – София-Нова Загора. Пристигане в Нова Загора късно  вечерта.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

·        Транспорт с лицензиран автобус

·        2 нощувки със закуски и вечери в хотел  3*в Дуръс

·        1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3* във Вльора

·        1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3* в Саранда

·        Водач от агенцията

·        Mедицинска застраховка с покритие 3000 евро

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: 

·        Входни  такси  на  посещаваните  обекти

·        Доплащане за застраховка за лица над 65 г. – 2 лв. на ден

·        Дете до 4 г. се настанява безплатно в стая с двама възрастни

·        Дете от 4 до 12 г. ползва 50% отстъпка

      -Трансфер:Нова Загора-София-Нова Загора: 50.00лв / 40.00лв за членове на ТА

Забележка!!! Записването става срещу 150.00лв капаро на човек

За справки: 0885 888 871,

ул.Васил Левски №67A; www.zagoratrans.com

Pin It on Pinterest