ta_zagora_trans@abv.bg

Имейл за връзка

Нова Загора

ул. Васил Левски 67

0885 888 871

Oфис

Понеделник - Събота

09:00 - 17:00

Будва, Дубровник и Котор 19.09-23.09.2024г.

Дати: 19.09. – 23.09.2024 г.

Цена:  490 лв. 

Трансфер:Нова Загора-София-Нова Загора: 50.00лв/40.00лв за членове на ТА

 1 ДЕН:  Отпътуване в 17:00ч от Нова Загора, офисът на Загора Транс . Отпътуване в 21:00ч. от пл. стадион „Васил Левски“ София  по маршрут София – Гюешево – Скопие – Призрен – Подгорица – Будва. 

2 ДЕН:   Пристигане в Будва сутринта. Настаняванев хотел Словенска плажа 3* в Будва. Свбодно време за почивка.  След обяд пешеходна разходка из най-известният морски курорт на Черна гора, потънал в магнолии и олеандри, запазил средновековното си очарование и романтика. Разглеждане на църквата „Св. Троица“, Цитаделата, и Крепостната стена. Съхранените му улици и къщи са приютили съвременни магазини, барове, кафенета  Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН:Закуска. Целодневна екскурзия до Дубровник – пешеходна обиколка на стария град на български език с местен екскурзовод. Град основан от римляните преди 1300 години, Дубровник е един от най-посещаваните от туристи градове, със своите площади с мраморна настилка, калдъръмени улици, къщи с кули, църкви, дворци, фонтани и музеи. Имате възможност да разгледате Двореца “Спонза”, Двореца на Ректор, Църквата “Св.Влах”, Францисканския манастир. Разходка по “Страдун” – красивата пешеходна променада на Дубровник. По желание посещение на остров Локрум с корабче. Островът е обявен за национален парк. Пристигайки на това прекрасно място имате възможност да посетите великолепната ботаническа градина с растения от целия свят. Знаете ли, че в Дубровник се намира най-старата аптека в Европа, която функционира от 1317 г. Островът е около 100 м над морското равнище и на върха на хълма му се намира двореца на Максимилиан и крепостта Порт Роял,а също така и „Мъртво море”, което представлява солено езеро, образувано от морската вода и подходящо за къпане. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4 ДЕН:Закуска.  Екскурзия до Котор (по желание) – разположен в най-красивия залив на Адриатика – Которския, старинен град-крепост, който е обявен от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство. По желание разходка с корбче по которския залив. Пешеходна разходка из средновековния град и разглеждане на църквите Свети Николай Чудотворец, Света Мария”, Католическата катедрала „Свети Трифон“, Часовниковата кула. Връщане в хотела. Свободно време за разходка и пазаруване. Вечеря. Нощувка.

5 ДЕН: Закуска. Освобождаване на хотела.  Отпътуване за България. Кратка спирка на мястото, откъдето се вижда  известния остров „Свети Стефан“, който в момента е частна собственост. Кратка фотопауза. По пътя се спира за разглеждане на манастир „Морача“ – един от най-известните сръбски средновековни паметници на територията на Черна гора. Манастирът е създаден през 13 в. От династията Неманичи.  Пристигане в  София  вечерта.

Цената включва:

·       Транспорт с лицензиран туристически автобус

·       3 нощувки в hotel Slovenska plaza 3* в Будва

·       3 закуски  и 3 вечери на блок маса  в ресторантa на хотела

·       Екскурзовод от агенцията  

·       Разглеждане на Будва

·       Екскурзия до Дубровник с местен екскурзовод

·       Фотопауза при остров „Свети Стефан“

·       Медицинска застраховка с покритие 3000 евро от ЗАД „Армеец“ ( за лица от 70 до 79 г. – доплащане 2 лв. на ден. )

 Цената не включва:

  •   Полудневна eкскурзия до Котор – 25 евро + 20 евро по желание разходка с корабче из Которския залив
  •   Билет за корабче до остров Локрум – 15 евро
  • Входни такси на посещаваните обекти
  • Туристическа такса – 1,5 евро на ден на човек на ден ( заплаща се на място в хотела)
  • Слушалки при обиколката на Дубровник – 2 евро на човек
  • Застраховка „ Отмяна на пътуване“ – по желание  – цената зависи от застрахователната сума и оставащите дни от датата на сключване на договора до края на пътуването. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката.
  • Дете от 4 до 11.99 г. настанение с двама възрастни – 310 лв.
  • Доплащане за единична стая: 180 лв. 

Ориентировъчни входни такси на посещаваните обекти:

 ДУБРОВНИК: Крепостни стени – 35 евро; Кнежев двор – 16 евро; Доминикански манастир – 4 евро; 

Цитаделата на Будва – 2 евро;

Начин на плащане: 150.00лв на човек при резервация. Доплащане до 10 дни преди датата на отпътуване.

Минимален брой туристи за осъществяване ня екскурзията: 40 туристи. Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи – 10 дни преди датата на отпътуване.

Допълнителните екскурзии се осъществяват при мин. 25 човека.

ТО не носи отговорност за промяна на входните такси на обектите. Екскурзоводът  на групата има право да промени последователността на програмата.

За справки: 0885 888 871,ул.Васил Левски №67A; www.zagoratrans.com

Pin It on Pinterest