ta_zagora_trans@abv.bg

Имейл за връзка

Нова Загора

ул. Васил Левски 67

0885 888 871

Oфис

Понеделник - Събота

09:00 - 17:00

ВЕНЕЦИЯ и САН МАРИНО 22.05.- 26.05.2024

Нова Загора- София-Лидо ди Йезоло-Сан Марино-Венеция-София-Нова Загора

Дата: 22.05.- 26.05.2024

Цена от София: 395.00лв

Трансфер до София:

Нова Загора, Сливен: 50.00лв./40.00лв. за чл. на ТА

Стара Загора: 50.00лв.

За Венеция не може само да се разказва! Тя трябва да се види, да се изживее, да се почуства. Нищо не може да се сравни с възторга на всички човешки сетива при допира с този град – „Градът на водата”, „Градът на Сан Марко”, „Градът на любовта”, „Градът на гондолите”, „Градът на Дожите”. Спомените от вкуса на италианското капучино, чашата кианти, ароматния сладолед и топла, току-що излязла от  пещта пица, са вечни и неповторими. А очите ви никога няма да се уморят да съзерцават синята вода, внушителните катедрали и дворци, и ослепителния  блясък на муранското стъкло, който ви залива от всякъде.

 1 ден  Отпътуване от Нова Загора в 11:00ч от Офисът на Загора Транс, от София, автогара Сердика, в 15:00 ч. Транзитно пътуване през Сърбия, Хърватия и Словения. Нощен преход.

2 ден Пристигане в известния италиански курорт Лидо ди Йезоло около обяд. Настаняване в хотел 3*. Свободно време за разходка в курорта, изветен с живописните си крайбрежни улички, комфортни хотели, множество магазини, ресторанти, кафенета и зелени оазиси. Нощувка.

3 ден Закуска. По желание – екскурзия до Сан  Марино – висок конически връх, някогашен вулкан, почти непрестъпен, върху който е разположена най-дългогодишната република Сан Марино с територия 61 кв. км и едноименна столица, население около 30 000 души, главно католици, говорещи италиански. Шестнадесет вековната история е изписана с много кули, крепости, базилики, замъци и дълги защитни стени, тесни и стръмни улички, старателно подредените лозя и градини и уникалните икони и картини, запазени  в дворци и манастири. Разходка из столицата с разглеждане на: Крепостта Гуаита, която е най-старата от трите кули, издигнати на  грандиозния връх Монте Титано с музей  на оръжията, които са се използвали в периода 14-19 век, Палацо Публико – един от най-атрактивните дворци, в миналото служил като модел за подражание на много други, появили се след него, площад „Либерта”; Базилика Сан Марино, Восъчният музей и др. Разходка из стария град, която може да бъде изключително изненадваща: средновековни къщички, малки висящи градини, балкони, пълни с цветя, обелиски. Свободно време.
Посещение в голям търговски център, намиращ се в покрайнините на известния курорт Римини. Връщане в Лидо ди Йезоло. Нощувка.

4 ден Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Пунта Сабиони, от където с корабче се пътува през лагуната към Венеция – Перлата на Адриaтика: туристическа програма в сърцето на града – площад ”Сан Марко”, разглеждане на великолепния Дворец на Дожите /отвън/, Моста на Въздишките, Камбанарията, Часовниковата кула, Библиотеката. Посещение на едноименната Базилика, където се пазят мощите на Св. Марко – покровител на града и още много реликви. След това по тесните улички с пъстри сувенирни магазинчета, разходка до покрития  мост Риалто с колоритния пазар и Канале гранде. Свободно време. По желание – разходка с гондола из плетеницата от по-малки канали, по време на която се виждат къщите, в които са живяли Марко Поло и Казанова, старинни дворци, къщи и катедрали. Свободно време за разходка или посещение на музеи по  интереси. Връщане обратно на Пунта Сабиони. Отпътуване за България. Нощен  преход.

5  ден Пристигане в Нова Загора късно вечерта.

 Цената включва:
– 2 нощувки със закуски в хотел 3* в Лидо ди Йезоло,
– туристическа програма във Венеция,
– транспорт с туристически автобус 3/4*  
– пътни транспортни такси, гранични такси, паркинги и магистрали,
– медицинска застраховка за целия престой с покритие 4000 евро на ЗК Уника;

Цената не включва:
– корабчето Пунта Сабиони-Венеция-Пунта Сабиони и такса в Пунта Сабиони: 30 евро;
– такси за музеите, посещавани по желание, разходка с гондола;
– eкскурзията до Сан Марино: 40 евро.

-Доплащане за единична стая: 80 лева
-Дете до 12 год., настанено с двама възрастни в стая: 360 лева
***Офертата е валидна при минимум 40 туристи.
***Срок за уведомяване при недостигнат брой туристи за осъществяване на екскурзията – 7 дни преди датата на пътуването.
***Местата в автобуса са по реда на записване в Туристическата агенция.
***Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.
***Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата.

За справки и записвания: гр.Нова Загора,ул.В.Левски 67А,тел: 0885 888 871

Pin It on Pinterest