ВЕНЕЦИЯ САН МАРИНО, ВЕРОНА, ПАДУА

30.0405.05.2019

Цена: 350.00 лева цена от София

Трансфер:35.00лв/22.00лв за членове на ТА
три нощувки със закуски

За Венеция не може само да се разказва! Тя трябва да се види, да се изживее, да се почуства. Нищо не може да се сравни с възторга на всички човешки сетива при допира с този град – „Градът на водата”, „Градът на Сан Марко”, „Градът на любовта”, „Градът на гондолите”, „Градът на Дожите”. Спомените от вкуса на италианското  капучино, чашата кианти, ароматния сладолед и топла, току-що излязла от пещта пица, са вечни и неповторими. А очите ви никога няма да се уморят да съзерцават синята вода, внушителните катедрали и дворци, и ослепителния  блясък на муранското стъкло, който ви залива от всякъде.

1 ден  – Отпътуване от Нова Загора в 14:00ч от офиса на Загора Транс,14:30ч от Стара Загора,15:40ч от гр.Пловдив срещу  ОMV до хотел Санкт Петербург,  от София, автогара Сердика в 18:00 ч. Транзитно пътуване през Сърбия, Хърватия и Словения. Нощен преход.

2 ден – Пристигане в известния италиански курорт Лидо ди Йезоло след обяд.
Лидо ди Йезоло е на брега на Адриатическо море и е известен с дългата си и обширна плажна ивица, със ситен и златист пясък. Настаняване в хотел 3*. Свободно време за разходка из живописните крайбрежни улички, множество магазини, ресторанти, зелени оазиси и площади. Нощувка.

3 ден – Закуска. По желание – екскурзия до Сан  Марино  – висок конически връх, някогашен вулкан, почти непрестъпен, върху който е разположена най-старата република – Сан Марино с територия 61 кв.км и едноименна  столица, население около 30 000 души, главно католици, говорещи италиански. Шестнадесет вековната история е изписана с много кули, крепости, базилики, замъци и дълги защитни стени, тесни и стръмни улички, старателно подредените лозя и градини и уникалните икони и картини, запазени  в дворци и манастири. Разходка из столицата с разглеждане на: Крепостта Гуаита, която е най-старата от трите кули, издигнати на  грандиозния връх Монте Титано с музей на оръжията, които са се използвали в периода 14-19 век, Палацо Публико – един от най-атрактивните дворци, в миналото служил като модел за подражание на много други, появили се след него, площад „Либерта”; Базилика Сан Марино, Восъчният музей и др. Разходка из стария град, която може да бъде изключително изненадваща: средновековни къщички, малки висящи градини, балкони, пълни с цветя, обелиски. Свободно време и възможност за покупки. Вечерта – връщане в Лидо ди Йезоло. Нощувка.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    4 ден – Закуска. Свободно време за плаж, разходка или по желание – екскурзия до Падуа и Верона. Туристическа програма във Верона – градът на Ромео и Жулиета: Площад Бра, Арена ди Верона, Къщата на Жулиета, Площад дел Ербе с фонтана “Мадона ди Верона”, Площадът на Синьорията с паметника на Данте. Свободно време в града. Отпътуване към Падуа – разходка в центъра с разглеждане на красивия площад Прато де ла вале и една от най-впечатляващите базилики в Италия – Сан Антонио. В късния следобед – връщане в Лидо ди Йезоло. Нощувка.

5 ден – Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Пунта Сабиони, от където с кораб се пътува през лагуната за  Венеция – Перлата на Адриaтика: туристическа програма в сърцето на града – площад ”Сан Марко”, разглеждане на великолепния Дворец на Дожите /отвън/, Моста на Въздишките, Камбанарията, Часовниковата кула,  Библютеката. Посещение на едноименната Базилика, където се пазят мощите на Св. Марко – покровител на  града и още много реликви. След това по тесните улички с пъстри сувенирни магазинчета, разходка до покрития мост Риалто с колоритния пазар и Канале гранде. Свободно време. По желание – разходка с гондола из  плетеницата от по-малки канали, по време на която се виждат къщите, в които са живяли Марко Поло и  Казанова, старинни дворци, къщи и катедрали. Свободно време за разходка или посещение на музеи по  интереси. Връщане обратно на Пунта Сабиони. Отпътуване за България. Нощен  преход.

6  ден – Пристигане в София на автогара Сердика в ранния следобед. Прибиране в Нова Загора вечерта.

Цената  включва:
– 3 нощувки със закуски в хотел 3* /hotelsorrento.it/ или подобен в Лидо ди Йезоло,
– туристическа програма във Венеция,
– транспорт с туристически автобус  3/4* /видео, минибар/   
– пътни транспортни такси, паркинги и магистрали,
– медицинска застраховка за целия престой с покритие 2000 евро на ЗК Уника;
Цената не включва:
– корабчето до Венеция и обратно, заедно с входната такса за Пунта Сабиони: 25 евро,
– такси за музеите: около 25 евро; /таксите са ориентировъчни/, 
– Екскурзия до Сан Марино: 25 евро.
– Екскурзия до Падуа и Верона: 20 евро

Доплащане за единична стая: 90 лева
Трети  възрастен в стая: 340 лева
Дете до 12 год., настанено с двама възрастни в стая: 300 лева

Екскурзията се осъществява при мин. 30 туристи.

За справки и записвания: гр, Нова Загора ул. Васил Левски 67А

Тел: 0885888871; 0887798628