ВРЪХ МУСАЛА – МАГИЯТА НА РИЛА ПЛАНИНА

Цена:169.00 лв./157.00 лв. за членове на ТД

Деца до 6г – 39.00лв,деца от 6г до 12г – 107.00лв

/цената на децата важи само при настаняване с двама възрастни/

Цена от Габрово: 179.00лв/167.00лв за членове на ТД

Цена  от Казанлък: 169.00лв/157.00лв за членове на ТД

1 ден:Отпътуване от  Раднево 06:00 часа, от Нова Загора 06:15 часа, от Твърдица 06:45 часа,от Казанлък в 07:30ч на спирката срещу банка ДСК до универмага,от Габрово в 06:15ч на бензиностанция Лукойл до Дом на хумора в  посока Копривщица.Архитектурно-историческия резерват Копривщица е сред Стоте национални туристически обекта на Български Туристически Съюз. В китното възрожденско градче се намират 5 къщи-музеи: на писателите – Къща-Музей „Любен Каравелов” и Къща-Музей Димчо Дебелянов,на революционерите: Къща-музей Тодор Каблешков, Къща-музей Ненчо Ослеков и Къща-музей Петко Лютов.Посещение на Катедралната църква „Св. Богородица“.

Ок. 11:30 отпътуване за Панагюрище. Посещение на Къща-музей Райна Княгиня, където е ушито въстаническото знаме за Априлското въстание и Историческия музей, където е изложено легендарното знаме.Разходката в Панагюрище включва още посещение на мемориалния комплекс „Априлци“ и Църква „Свето Въведение Богородично”. Свободно време за обяд.

Ок. 14:30 отпътуване за к.к. Боровец и СПА хотел „Янакиев”, който е разположен на самата писта и заобикалящата го гора от старинни смърчове и ели Ви кара да почувствате невероятната и изпълваща със задоволство комбинация от красота и спокойствие в самия център на курорта. Хотелът разполага с многобройните удобства – модерен Спа център, плувен басейн с невероятна гледка към пистата, класически ресторант, уютен пиано бар и др. Настаняване в хотела. Свободно време. Вечеря и нощувка.

2 ден: Закуска. 08:00 часа тръгване към кабинков лифт „Ястребец“, с който ще стигнем до хотел „Ястребец“, а от там започва пешеходния преход до връх Мусала: най-високият връх в България: Разположен в Национален парк Рила. Със своите 2925м, връх Мусала е най-високият връх не само в България, но и на Балканския полуостров. Прехода е ок. 3 часа. Ок. 16:00 часа връщане в Боровец с лифта. Свободно време. Вечеря и нощувка.

3 ден: Закуска. По желание посещение на двореца „Царска Бистрица“ – бивш дворец на владетелите от Третото българско царство. Построен е между 1898 и 1914г. Изпълнявал е функциите на ловна хижа за царете Фердинанд I и Борис III. Архитектурният облик е повлиян от традиционния български възрожденски стил, но заедно с това в него личат и европейски архитектурни влияния. В 12:00 часа освобождаване на хотела. Отпътуване посока Костенец.Посещение на Известният Костенски водопад –той е разположен на р. Чавча. Костенският водопад винаги е бил най-значителната природна туристическа атракция в община Костенец. Височината на пада на водата е около 10 м. Най – голям обем водни количества се изливат през пролетта с топенето на снеговете, през лятото водата намалява, а през зимата при ниски температури целият водопад замръзва. В скалите до водопада е била изкопана баня с топла минерална вода със седем извора, която дълго време се е ползвала от местното население и в последствие е била разрушена при земетресение. Защитени са растенията по скалите около водопада. Част от обекта са и естествените пещери и скални образувания, които също са защитени отзакона. Водопадът е описан от Иван Вазов през 1917 г. в  творбите му “Какво пее планината” и “Костенец – пътни бележки”.Природната забележителност се посещава целогодишно.Свободно време. Отпътуване и посещение на крепостта Троянови врата-Великата победа на Цар Самуил.Свободно време. Отпътуване за Нова Загора. Пристигане вечерта.

Цената Включва:

  • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел „Янакиев“;
  • Транспорт с лицензиран автобус;
  • Водач от фирмата по време на цялото пътуване;

Цената Не Включва:

  • Входните такси за музеите и къщите;
  • Входна такса на двореца „Царска Бистрица“
  • Двупосочен билет за лифта
  • Доплащане за единично настаняване:+ 60.00лв

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването: 40 човека

За информация и записвания: гр. Нова Загора, ул.Васил Левски №67А;

сайт:www.zagoratrans.com;

GSM: 0885 888 871

Pin It on Pinterest