ВРЪХ МУСАЛА – МАГИЯТА НА РИЛА ПЛАНИНА

Дата:16.08.2019г.-18.08.2019г.

Цена:155 лв./143 лв. за чл. на ТА

Деца от 3 до 12г. – 103.00 лв

1 ден:Отпътуване от Нова Загора 07:30 часа, от Стара Загора 08:00 часаот Твърдица 06:50 часа посока София.Пристигане около 11:00 ч в София – пешеходна разходка из центъра на столицата.Разглеждане на храм паметника „Св.Александър Невски– е православенхрампаметник в София, който e катедрален храм на българския патриарх.През 1955 г. е обявен за паметник на културата с национално значение. Храмът представлява внушителна петкорабна кръстокуполна базилика в неовизантийски стил с множество куполи, полукуполи и малки цилиндрични сводове и ясно изразен централен купол. Камбанарията на храма с кръста е висока 53 m и има 12 камбани, излети и донесени от Москва. Най-голямата тежи близо 12 тона, а най-малката – 10 kg, като общото тегло на всичките е 23 тона. Най-забележителната външна характеристика на храма са позлатените му куполи. Минаване покрай Гробът на големия български писател Иван Вазов който се намира в центъра на София, в градинката зад църквата Св. София.Посещение на църквата „Света София”. Църквата е построена върху основите на няколко по-стари църкви от времето на римския град Сердика, разрушени от набезите на готи и хуни. През II век на това място е имало римски театър, a през следващите векове са издигнати последователно няколко храма.Църквата представлява кръстокуполна базилика с нартекс, три кораба и тристенна апсида.Историята на София е тясно свързана с храма „Света София“ Разглеждане на църквата „Свети Николай Чудотворец“, известна като Руската църква,тя  е православнацърква в българската столица София, посветена на Свети Николай Чудотворец. Тя е сред емблематичните сгради на града.Градежът ѝ започва в края на 19 век (точната дата не се знае, тъй като се редуват различни архитектурни проекти), и трае дълги години, като е осветена през 1914 година в навечерието на Първата световна война. Преминаване покрай Народния театър „Иван Вазов“ който е Национален културен институт в областта на театралното изкуство в град София. Преминаване покрай Сградата на Президентството която се  намира в центъра на град София в близост до Министерски съвет, Народното събрание на няколко метро от метростанция „Сердика“. Свободно време за обяд.

Ок. 17:00 отпътуване за к.к. Боровец и СПА хотел „Янакиев”, който е разположен на самата писта и заобикалящата го гора от старинни смърчове и ели Ви кара да почувствате невероятната и изпълваща със задоволство комбинация от красота и спокойствие в самия център на курорта. Хотелът разполага с многобройните удобства – модерен Спа център, плувен басейн с невероятна гледка към пистата, класически ресторант, уютен пиано бар и др. Настаняване в хотела. Свободно време. Вечеря и нощувка.

2 ден: Закуска. 08:00 часа тръгване към кабинков лифт „Ястребец“, с който ще стигнем до хижа „Ястребец“, а от там започва пешеходния преход до връх Мусала: най-високият връх в България: Разположен в Национален парк Рила. Със своите 2925м, връх Мусала е най-високият връх не само в България, но и на Балканския полуостров. Прехода е ок. 3 часа. Ок. 16:00 часа връщане в Боровец с лифта. Свободно време. Вечеря и нощувка.

3 ден: Закуска. По желание посещение на двореца „Царска Бистрица“ – бивш дворец на владетелите от Третото българско царство. Построен е между 1898 и 1914г. Изпълнявал е функциите на ловна хижа за царете Фердинанд I и Борис III. Архитектурният облик е повлиян от традиционния български възрожденски стил, но заедно с това в него личат и европейски архитектурни влияния. В 12:00 часа освобождаване на хотела. Отпътуване за Нова Загора. Пристигане вечерта.

Цената Включва:

  • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел „Янакиев“;
  • Транспорт с лицензиран автобус;
  • Водач от фирмата по време на цялото пътуване;

Цената Не Включва:

  • Входните такси за музеите и къщите;
  • Входна такса на двореца „Царска Бистрица“

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването:

 40 човека

За информация и записвания:

 гр. Нова Загора, ул.Васил Левски №67А;

Email: ta_zagora_trans@abv.bg; сайт:www.zagoratrans.com;

GSM: 0887 798 628; 0885 888 871