Еднодневен предколеден шопинг в Букурещ

Дата: 17.12.2022г.

Цена:55.00лв. / 49.00лв. за чл. на ТА

Програма:

Отпътуване от гр.Нова Загора в 04:00ч.в посока Русе –Гюргево-Букурещ. Пристигане в Букурещ ок.10:00ч. – града на контрастите, един от най-големите градове в Централна и Източна Европа, известен още като „Малкия Париж”.

Следва автобусна обиколка с разглеждане на Триумфалната арка-построена по подобие на арката в Париж през 1922 в памет на загиналите в Първата световна война,  Народния театър, Парламента, Патриархалната катедрала и двореца, Университета, площада на Патриаршията, църквата „Св. Св. Константин и Елена” с мощите на Св. Димитър Басарбовски. По време на обиколката могат да се видят много къщи от 16 век.

Отпътуване за Музеят на селото-по желание разглеждане. Преведено от английски-Селският музей, официално Национален музей на селото „Димитрие Густи“ е етнографски музей на открито, разположен в парка на Крал Михаил I, показващ традиционния румънски селски живот. Музеят се простира на над 100 000 m² и съдържа 272 автентични селски ферми и къщи от цяла Румъния.

По желание посещение на двореца на Пролетта – домът на семейство Чаушеску-разкошната резиденция.След това свободно време за разглеждане на Коледния Базар.  Повече от 100 дървени къщички (павилиончета) Ви представят традиционни ястия от местната кухня, занаяти и коледна украса. Можете да си закупите ръчно изработени сувенири от дърво или стъкло, музикални инструменти, икони, зимни шапки, ръкавички, коледни играчки и декорация, накити и бижута, традиционни дрехи от Румъния, сладкиши и ястия, бурканчета с домашно приготвени туршии, мармалади или мед, домашни наденици и мезета и т.н.Отпътуване за България около 18:30 ч.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:транспорт с лицензиран луксозен автобус; екскурзоводско обслужване;панорамна обиколка на Букурещ с екскурзовод;застраховка

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:Вход на къщата на Чаушеску и музеят на селото.

За справки и записвания:тел.: 0885888871; офиса на „Загора Транс“ : ул.В.Левски№67А

Pin It on Pinterest