Екскурзия до Израел 2020

Дата:11.04.2020 – 15.04.2020

Цена: 1190 лв.- с полет на Wizz Air

Полетно разписание с Wizz Air: 

Отиване от София. 06:30ч. Тел Авив 09:00ч. W6 4427
Връщане от Тел Авив 09:50ч.  София 12:35ч W6 4428

Израел е една от най-развитите държави в Близкия изток и има изключително богата история и огромно значение за съвременния религиозен свят. Именно в Израел възникват не една, а три религии – християнство, юдаизъм и ислям.

Ще посетите някои от най-значимите места в Израел като – Витлеем, известен най-вече с това, че е считан за рожденото място на Исус Христос, Мъртво море – най-ниската точка на земята, където водата е толкова солена, че човек се отпуска без да потъне. Няма да пропуснем ди Ви покажем и останалите места от програмата, като – Йерихон, Назарет, Тиберия, Стената на плача, Кесария и др.

1-ви ден : София – Тел Авив (летище Бен Гурион) – Йерусалим – Витлеем
Пристигане на летище Бен Гурион. Посрещане в залата за пристигащи от представител на местния туроператор. Посещение на църквата с гроба на Свети Георги в Лод (древният град Лида Палестинска). Панорамна обиколка на Тел Авив. Туристическа програма в Яфо. Отпътуване за Витлеем. Посещение на рожденото място на Господ Иисус Христос във Витлеем и построената в чест на това събитие базилика „Рождество Христово“. Настаняване в хотел. Вечеря.

2-ри ден : Витлеем – Йерусалим
Закуска. Заминаване за Йерусалим, туристическа програма в Йерусалим посещение на Гетсимания , гроба на св. Богородица, Елеонския хълм (мястото на Христовото Възнесение), м-р “Св. Мария Магдалина”, Къпалнята Витезда – символичния Кръстен Път (Via Dolorosa), храмовия комплекс на Гроба Господен и Голгота – най-святото място за Християнския свят. След поклонението програмата продължава с хълма Сион (Давидовият град), където се намират гробът на св. цар Давид и стаята на Тайната вечеря. Кварталите на Стария град: християнски, еврейски, мюсюлмански, арменски; римската улица Cardo, “Стената на плача”, храмовия хълм с “Купола на скалата. Завръщане в хотела във Витлеем. Вечеря. Нощувка.

3-ти ден:Йерихон – Каср ал Яхуд – Мъртво море – Кумран – Назарет – Тиберия
Закуска. Отпътуване за Йерихон – най-ниско разположеният град под морското равнище и едно от най-древните селища в света. Оттам се открива гледка към Манастира на изкушенията, разположен в скалите, където Господ Иисус Христос е постил и се е молил четиридесет дена и четиридесет нощи. Следва посещение на Каср ал Яхуд при река Йордан, където е било мястото на Христовото кръщение. Заминаване за Мъртво море – най-ниската точка в света. Възможност за потапяне в най-соленото море в света. Отпътуване за град Назарет, където Архангел Гавраил съобщава на Дева Мария, че ще роди Син Господен, и където е преминала голяма част от живота на Светото семейство. Посещение на църквата при извора на Благовещението; храмът на Благовещението. Настаняване в хотел в Тиберия. Вечеря. Нощувка.

4-ти ден: Кана – Мегидо – Акра – Хайфа – Кесария
Закуска. Отпътуване за Кана Галилейска – там Христос извършва своето първото чудо превръщайки водата във винo. Продължаване към Мегидон. Св. Иоан Богослов в своята книга „Откровение“ споменава тази долина като Армагедон – мястото на последната битка между Доброто и Злото. Заминаване за Акрa, една от последните военни бази, и столица на кръстоносците за повече от един век. Разглеждане на красивия пристанищен град Хайфа, сгушен на брега на Средиземно море – панорамна гледка към Бахайските градини и залива на Хайфа. Отпътуване на юг по протежението на крайбрежните равнини до Кесария, столица на Юдея по времето на римляните. Вечеря и нощувка в Нетания.

5-ти ден: Тел Авив – Яфо
Закуска. Трансфер до летище Бен Гурион. Полет за България.

Цената включва:

 • Самолетен билет София – Тел Авив – София с АК”Wizz air”
 • 1 брой ръчен багаж с размери 40х30х20 см;
 • 4 нощувки със закуски и вечери:

2 във Витлеем /хотел Shepherd Bethlehem или подобен/
1 в Тиберия /Rest Hotel, Astoria, Dona Gracia или подобен/
1 в Нетания /Margoa, Q Hotel, Eden Inn, Netanya area или подобен/

 • Екскурзовод на български език по целия маршрут;
 • Луксозен автобус с безплатен WIFI;
 • Саунд система със слушалки по време на туровете;
 • Всички трансфери по програмата;
 • Всички екскурзии по програмата;
 • Входни такси за Кумран, Акра(Ако), Мегидо;
 • Сертификат за хаджийство;
 • Водач на групата от България при минимум 35 туриста;
 • Бакшиши – 5 долара на турист на ден / 25 долара;
 • Медицинска застраховка на ЗК Лев Инсс покритие 10 000 евро

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер;
 • Застраховка “Отмяна на пътуване” (информация за нея – в офиса ни);
 • Чекиран багаж до 10 кг – 75 лв на посока на човек /Wizz air/
 • Чекиран багаж до 20 кг – 105 лв на посока на човек /Wizz air/
 • ВАЖНО – моля имайте предвид, че цената на багажа не е константна и варира според датата на пътуване/;
 • Приоритетно качване в самолета и втора ръчна чанта с размери 55х40х23 см –  при резервация – 43,00 лв на човек общо на посока; след направена резервация – 52 лв на човек на посока – Wizz air

Резервации:
Резервации се правят само при сключване на договор и внесен депозит в размер на 400 лева от цената на пакета;
Доплащане – до 30 дни преди датата на отпътуване;
Цената е валидна за 1 възрастен при двойно или тройно настаняване;
Всички внесени суми по тази програма не се възстановяват;
Промяна на имена и дати е възможна само след заплащане на съответната глоба;
Всички цени подлежат на препотвърждение;
Необходим минимум за провеждане на екскурзия – 35 човека.
Необходими документи: международен паспорт с минимална валидност 6 месеца след датата на връщане
за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!
Няма визови, санитарни и медицински изисквания при пътуване в Израел

Информация:
Израел е една от най-развитите държави в Близкия изток и има изключително богата история и огромно значение за съвременния религиозен свят. Именно в Израел възникват не една, а три религии – християнство, юдаизъм и ислям.

Израел граничи с Ливан, Сирия, Йордания и Египет, но има мирни договори само с последните две държави. Има излаз на Средиземно море, залива Ейлат/Акаба на Червено море, и Мъртво море. В Израел живеят главно евреи. Най-многобройните малцинства в страната са израелските араби — мюсюлмани, християни и друзи. В Израел има Палестинска автономия на територията на Западния бряг на река Йордан и ивицата Газа.

Население: 6,801,000​
Столица: Йерусалим
Езици: Иврит и арабски (официални езици)
Форма на държавно управление: Представителна демокрация

Гербът на Държавата Израел представлява менора, заобиколена от една маслинова клонка от всяка страна, както и надписа “ישראל” (на иврит за Израел) отдолу. Най-често в светлосиньо и бяло, гербът се появява в различни цветови комбинации, в зависимост от случая.

Атиква (Надежда) е националният химн на Израел. Темата на романтичния химн отразява близо 2000-годишната надежда на еврейския народ да се върне в земята на Израел – древната си родина, която да възстанови като суверенна държава.

Валута: местната валута е нов израелски шекел (NIL), разделен на 100 агорот
1 USD = 4.39 ILS / 1 EUR = 5.73 ILS
Банкнотите са по 20, 50, 100 и 200 шекела. Монетите са 5, 10 и 50 агорот. Най-доброто място за обмяна на валута са обменните бюра. Притежателите на международни карти могат да теглят пари от всеки автоматичен банкомат (АТМ). Работното време на банките е 8.30 – 12.30. В събота са затворени.

Връщане на ДДС в Израел: Туристите са освободени от 15,5 % ДДС. Много магазини предлагат възстановяване на ДДС за различни стоки, като бижутерия, сувенири, часовници и електроника. На международното летище “Бен Гурион”, след паспортния контрол има специално гише, където можете да си получите обратно платеното ДДС. Обърнете внимание, че закупената от Вас стока трябва да е пакетирана, формуляра (фактура) за ДДС да е залепен за пакета на стоката. Ако не са комплектовани, няма да си получите обратно сумата. Всички магазини, които работят на принципа “tax free”, знаят как се оформя тази процедура на пакетиране и документиране.

Някои полезни съвети:
* Съхранявайте ценните си вещи и средства в сейфа на хотела. Обикновено услугата е безплатна. Не ходете с големи суми джобни пари на места, където се струпват много хора.
* Бъдете внимателни с личните си вещи и чанти, когато правите снимки и вниманието Ви е отвлечено в тази посока.
* Когато програмата за деня включва посещение на свещените градове и места, трябва да бъдете облечени подходящо прилично. Мъжете да не са с къси панталони и потници, жените да не са с мини поли и разголени рамене.

За справки и записвания:

тел.: 0885888871;

офиса на „Загора Транс“ : ул.В.Левски №67А