ta_zagora_trans@abv.bg

Имейл за връзка

Нова Загора

ул. Васил Левски 67

0885 888 871

Oфис

Понеделник - Събота

09:00 - 17:00

Екскурзия до Плитвичките езера, Постойна, Загреб и Любляна

Дата:04.04.2024 – 07.04.2024

Цена: 495.00лв

 Трансфер:Нова Загора-София-Нова Загора:

50.00лв/40.00лв за членове на ТА

Ден 1 Нова Загора-София – Загреб

Отпътуване от Нова Загора в 02:00ч от офисът на Загора Транс ,от София рано сутринта. Транзитно преминаване през Сърбия. Пристигане в Загреб привечер. Пешеходна обиколка в центъра на хърватската столица – Каптол с катедралата „Св. Богородица“, площад Йелачич, Каменита врата, Горни град – площад „Св. Марк“ с едноименния храм, сградите на Държавния събор, Кметството, йезуитския площад. Свободно време за разходка по романтичните улички на стария град и за чаша ледено пиво. Настаняване в хотел в района на Загреб. Нощувка.

Ден 2 Загреб – Плитвице

Закуска. Отпътуване за Плитвички езера, разположени в сърцето на хърватския район Източна Лика. Още през 1979 г. уникалният природен парк е включен в списъка на ЮНЕСКО за световното наследство на човечеството. По време на 5 часова разходка с влакче, кораб и пешеходно, ще минем покрай всички 16 езера, свързани чрез множество водопади, които са се образували между планинските масиви Мала Капела и Плешивица. Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 3 Загреб – Постойна – Любляна

Закуска. Oтпътуване към пещерата Постойна /Словения/, включена в списъка на ЮНЕСКО от 1986 г. Постойна е една от най – достъпните пещери в Европа. Със своите почти 20 километра галерии и зали, отрупани с причудливи сталактити и сталагмити, тя привлича многобройни туристи. Подземната река Пивка е убежище на един от редките, уникални и застрашени от изчезване животински видове, известен с името „човешка риба“. Част от пещерата се разглежда с електрическо влакче, останалата част – пеша. Попътна спирка в Словенската столица. Кратка разходка из центъра на Любляна: Люблянския замък, катедралата „Св. Николай“, моста на Драконите, Трите моста, площад Прешернов с францисканската църква „Благовещение”. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 4 Загреб – София –Нова Загора

Закуска. Отпътуване за България. Кратка спирка в Белград. Свободно време за разходка или обяд в центъра на сръбската столица. Пристигане в Нова Загора късно вечерта.

 Цената включва:

·        Транспорт с комфортен автобус, лицензиран за международни пътувания

·        Пътни и гранични такси, паркинги

·        3 нощувки със закуски в хотел *** в района на Загреб

·        Туристическа обиколка в Загреб

·        Целодневна екскурзия до Плитвички езера Хърватия

·        Целодневна екскурзия до пещерата Постойна и столицата Любляна

·        Екскурзоводско обслужване по целия маршрут

Цената не включва:

Доплащане за единична стая: 180 лв.

Дете до 12 години, настанено с двама възрастни: 395 лв.

·        Медицинска застраховка за периода на пътуване с покритие 10 000 евро: 2 лева на ден /заявява се и се запплаща предварително/

·        Екскурзия до Национален  парк Плитвички езера: около 35 евро (вкл. входен билет, екскурзовод, транспорт) /заявява се и се заплаща предварително/

·        Входна такса за пещерата Постойна: около 28 евро (вкл. входен билет, местен екскурзовод) /заявява се и се запплаща предварително/

·        Застраховка “отмяна на пътуване”- тази застраховка покрива рискове в случай на отказ за пътуване от страна на туриста при доказано заболяване или други форсмажорни обстоятелства.

·        NB! Поради постоянно увеличаващите се цени на горивата е възможно да бъде начислена горивна такса по тази програма. Тя ще бъде обявена до 20 дни преди началото на пътуването и ще се заплаща при доплащането.

 Условия за резеравции:

·        Депозит: 150.00лв при записване

·        Доплащане: до 21 дни преди дата на заминаване

Допълнителна информация:

·        Екскурзията ще се проведе при минимум 35 записани туриста (Уведомление за несъбран минимум – 14 дни преди заминаване)

·        Необходими документи: Лична карта или международен паспорт

·        За деца до 18 г.: международен паспорт, нотариално заверена родителска декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, Копие от акта за раждане, Копие от страницата със снимката в паспорта

·        Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при промяната им. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.

·        Медицински изисквания: изясняват се 10 дни преди отпътуване, в зависимост от здравната обстановка в България и държавата на пристигане

·        Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата

За справки: 0885 888 871,ул.Васил Левски №67A; www.zagoratrans.com

Pin It on Pinterest