Истанбулска приказка с Принцови острови

Дата:10.07.2019-14.07.2019г.,21.08.2019-25.08.2019г.

Цена:182/169лв.за чл. на ТА

Промоционалната цена за ранни записвания е валидна при записани минимум три екскурзии от програмата

РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ЦЕНА: 158.00лв./145.00лв за членове на ТА

1 ден. Отпътуване от Нова Загора в 23:00ч.,от Стара Загора 23:30ч. Нощен преход.

2 ден. Пристигане в Истанбул и настаняване в хотел, ако има възможност, ако не-след връщане от обиколката около12:00часа. В 08:30 ч. – /по желание/ – туристическа панорамна обиколка с автобус желязната църква ,,Св.Стефан‘‘ и продължаваме към старата част на града с местен екскурзовод на български език. Разглеждат се: Синята джамия, Хиподрума, Египетския обелиск, Змиевидната колона, Колоната на Константин, фонтана на Вилхелм II, Св. София /отвън/. Свободно време за снимки.  Връщане в района на хотела. Ок. 15:30 ч. – /по желание/ автобусна разходка из града – Златния рог, Шишли,Левент и посещение на една от най-високите сгради в Европа – небостъргачът Сапфир, изкачване с асансьора до последния етаж, за да се насладим на уникалната панорама и гледане на кино 4D – виртуална разходка с хеликоптер из Истанбул. Свободно време. Нощувка.

3-ти ден.Закуска. /по желание/ В 08.00ч. посещение на Принцови острови. Трансфер до пристанището, от където ще се качим на корабче и след около 1ч. 45мин. ще пристигнем на най- големия от деветте острови- Бююк Ада. Ще имате възможност да се разходите и разгледате острова, който предоставя типична средиземноморска архитектура- бели дървени къщички, окичени с безброй пъстроцветни цветя. Освен пеша, острова може да бъде обиколен с файтон срещу 75-80 TL за четирима души. Свободно време. Отпътуване с корабчето в обратна посока.15:30ч/по желание/- посещение на МОЛ Форум, където се намира един от най-големите аквариуми в света – Sealife – с ок. 20 хил. морски обитатели, с един от най-дългите подземни водни тунели – 83 метра, предлагащ 270 градусова панорама. Свободно време.17.00ч. – Виа Порт Венеция. един от най-новите търговски центрове на Истанбул , където ще може да се разходите с гондола по Канале гранде, да се снимате с кулата Сан Марко и да пазарувате в магазините с намаления на световно известните и местни марки.В 20:30 ч. /по желание/ – вечеря с музика и програма в заведение с автентична обстановка или вечеря на яхта по Босфора. Нощувка.
4-ти ден.Закуска. В 09:00 ч. разходка с кораб по Босфора /по желание/. Ще се насладим на красота и романтика между два континента. Ще минем под моста “Ататюрк”, свързващ Европа с Азия, както и покрай двореца „Долмабахче” и край много луксозни къщи, резиденции и хотели, разположени по Босфора. новият султански дворец „Долмабахче“, „Чираган Палас“ – бивша султанска резиденция, превърната в един от най-скъпите хотели в света, кварталът „Ортакьой“ – любимо място на истанбулските младежи, отбранителните крепости „Румели Хисар“ и „Анадолу Хисар“, летният султански дворец „Бейлербеи“, Кулата на девицата и др. Пригответе се за снимки или просто се насладете на момента, отпускайки глава на рамото на любим човек. Едно от най-прекрасните изживявания в Истанбул. 13.00ч. Посещение на техническия Музей на фамилията Коч. Единственият технически музей в Турция. Музейнатаекспозициявключва, повече от 3 000 експоната, като те саотигла за грамофонниплочи до наколко самолета и подводница. Всичкотовасобственост на най-богатататурска фамилия. Основнатачаст от експонатитеса били подарявани на фамилията от всички точки на света. Музея разполага и с голям автопарк от ретро автомобили, част от коитоса билисъздадени лично за Рахим М. Коч.В 19:30 ч. – Вечерна разходка из нощен Истанбул. / по желание/. По време на разходката ще имате възможността да се насладите на уникалното светлинно шоу на пеещите фонтани в най- новият атракционWatergardenIstanbul. Изключителна хореография на вода, светлина, лазеерни ефекти и музикално и огнено шоу.Атракционът е разположен на 5 хиляди квадратни метра площ в сърцето на WatergardenIstanbul и се смята за най- големият басейн в Европа. Свободно време за разходка и вечеря в района на комплекса.

5-ти ден. Закуска. Отпътуване за една от най- големите фабрики за кожени изделия- Емелда.

Около обяд отпътуване за България с престой в Одрин за разглеждане на най-голямата джамия в Турция – Селимие.Свободно време за обяд.Отпътуване за България. Пристигане в Нова Загора късно вечерта.

Цената включва: 

 • транспорт с лицензиран автобус, 
 • три нощувки със закуски  в хотел 3* в Истанбул, 
 • екскурзоводско обслужване по време на пътуването, 
 • пътни и гранични такси, 
 • медицинска застраховка до 65г

Цената не включва: 

 • туристическа обиколка из старата част на Истанбул с екскурзовод на български език: 15 евро,
 • посещение на търговски център ViaportVenecia: БОНУС ОТ ФИРМА ЗАГОРА ТРАНС 
 • автобусна разходка с посещение на Сапфир /с включени всички такси/: 22 евро
 • разходка с кораб по Босфора: 17 евро, 
 • посещение на Музей на фамилията Коч: 10 евро
 • вечерна разходка: 12 евро,
 • посещение на Принцови острови- 15 евро / с включен двупосочен билет за кораба и трансфер до пристанището/
 • вечеря в заведение с програма: 29 евро,
 • вечеря на яхта по Босфора с програма и неограничено количество напитки: 40 евро,
 • посещение на МОЛ ФОРУМ с Аквариума – входен билет 62 турски лири /под 12 и над 65 год.: 45 турски лири, трансфера е бонус от Загора Транс
 • медицинска застраховка от 65г – 69г – 1.00лв/ден,над 69г – 2.00лв/ден

Допълнителните екскурзии се осъществяват при минимум 20 туристи.

За справки и записвания:гр. Нова Загора ул. Васил Левски 67А  тел: 0887798628; 0885888871