ta_zagora_trans@abv.bg

Имейл за връзка

Нова Загора

ул. Васил Левски 67

0885 888 871

Oфис

Понеделник - Събота

09:00 - 17:00

КОПРИВЩИЦА, ПАНАГЮРИЩЕ И ХИСАРЯ

ЗА ЕДИН ДЕН

Потопете се в историята на два от най-впечатляващите и забележителни града, свързани с Освобождението

ДАТА : 20.04.2023 година

ЦЕНА: 34 лв./29 лв. за чл. на ТА

МАРШРУТ: Н.ЗАГОРА – КОПРИВЩИЦА – ПАНАГЮРИЩЕ – ХИСАРЯ – Н.ЗАГОРА

Отпътуване от Нова Загора в 06:00ч. от Твърдица в 06:30ч. по посока Копривщица. Посещение на Архитектурно-историческия резерват Копривщица, който е сред Стоте национални туристически обекта на Български Туристически Съюз. В китното възрожденско градче се намират 5 къщи-музеи: на писателите – Къща-Музей „Любен Каравелов” и Къща-Музей Димчо Дебелянов,на революционерите: Къща-музей Тодор Каблешков, Къща-музей Ненчо Ослеков и Къща-музей Петко Лютов.Посещение на Катедралната църква „Св. Богородица“.Свободно време за обяд и разходка.

Отпътуване към Панагюрище. Посещение на Къща-музей Райна Княгиня, където е ушито въстаническото знаме за Априлското въстание и Историческия музей, където е изложено легендарното знаме.Разходката в Панагюрище включва още посещение на мемориалния комплекс „Априлци“ и Църква „Свето Въведение Богородично”.

Посещение на град Хисаря – столицата на минералните извори в България!Лековита вода, чист въздух, градини и паркове с вековни дървета, спокойствие и тишина – това очаква гостите на град Хисаря.В Хисаря е открита Римска гробница. Тя се намира на около 300 м югозападно от крепостната стена в естествения парк „Славеев дол” и в близост до минерален извор „Момина сълза”.

Прибиране в Н. Загора късно вечерта

Цената включва: транспорт с лицензиран автобус

Цената не включва: таксите за историческите музеи и къщи

За справки:ул.Васил Левски №67 А тел:  0887 798 628,0885 888 871

Pin It on Pinterest