Къкринско ханче-Крушунски водопади – Плевен-Гиген-Козлодуй- Ловеч-Троянски манастир – с.Гумощник

Дата: 30.07.-01.08.2021г.

Цена:139.00лв/127.00лв за членове на ТА

Цена от Казанлък:133.00лв/121.00лв за членове на ТА

Цена от Габрово:129.00лв/117.00лв за членове на ТА

1 ден:Отпътуване от Раднево в 05:30ч., от Нова Загора 06:00ч.от офисът на „Загора Транс”, от Твърдица 06:30ч.,от Гурково 06:45ч,от Казанлък 07:10ч,от Габрово 08:00ч .посока с.Къкрина. Посещение на Къкринското ханче тук са заловени от Ловчанската турска полиция Васил Левски и двамата му придружители Никола Цвятков и Христо Цонев Латинеца.Отпътуване за с.Крушуна.Разглеждане на  на Крушунските водопади -Думите не стигат, за да се опише красотата на това величествено място. Ще се озовете в свят на приказни фантазии и природни красоти.Свободно време.Отпътуване за Плевен. Посещение на Панорамата „Плевенска епопея” – построена на самото бойно поле в Скобелев парк и тържествено открита в деня на стогодишнината от освобождението на града – 10.12.1977 г. /в списъка на 100-те НТО/и Параклис-мавзолей „Св. Георги Победоносец“, които наред със сградата на Регионалният исторически музей са символите на града.  Настаняване в хотел Балкан.Свободно време. Нощувка.

2ден: Закуска.Отпътуване за Гиген.Разглеждане на античният град Улпия Ескус-основан от император Траянпрез 106г за отбрана на Долна Мизия.Свободно време.Отпътуване за Козлодуй. Пристигане в Козлодуй, възможност за посещение на Национален музей “ Параход Радецки „.Коръбът е бил използван от четата на Христо Ботев за преминаване от Румъния в България. Обявен е за паметник на културата и е в списъка е на Стоте национални туристически обекта. Построен е през 1851 г. в корабостроителницата гр. Обуда, Унгария.  Посещение на обновения градски парк “ Христо Ботев “ , свободно време.Отпътуване за Плевен връщане в хотела .Свободно време.Нощувка.

 3ден: Закуска.Освобождаване на хотела.Отпътуване за Ловеч.Свободно време за обяд в старата част на Ловеч.Покритият мост на Кольо Фичето.Отпътуване за Троянски манастир. Свободно време за разглеждане на манастир. Отпътуване към с.Гумощник ,намиращо се в Троянския балкан .Наричат го селото с най-широк хоризонт в България ,а надморската му височина е 499м.Посещение на църквата- св.”Николай Летни”с уникален дървен иконостас ,паметникът на загиналите от кораба „Титаник” и килийното училище .Възможност за посещение на глинената къща .

Цената включва:

  • Транспорт с лицензиран автобус;
  • Водач  по целия маршрут
  • 2нощувки,2 закуски

Цената не включва:

  • входните такси на посещаваните обекти
  • разходи от личен характер

За информация:0885888871; офис:ул.Васил Левски№67 А

Pin It on Pinterest