ta_zagora_trans@abv.bg

Имейл за връзка

Нова Загора

ул. Васил Левски 67

0885 888 871

Oфис

Понеделник - Събота

09:00 - 17:00

Непознатата Северозападна България 06.09.- 08.09.2024г.

Цена: 275.00лв. / 259.00лв. за членове на ТД

Цена от Габрово: 260.00лв./244.00лв. за членове на ТД

Цена от Казанлък:265.00лв./249.00лв. за членове на ТД

Маршрут:Н.Загора-Враца-Белоградчик-Видин-Луковит-Златен парк-Н.Загора

1 ден:Отпътуване от Раднево в 06:00ч,от офиса на „Загора Транс-ДД“ в 06:30 часа, от Твърдица 07:00, от Казанлък в 07:30ч на спирката срещу банка ДСК до универмага,от Габрово в 08:45ч от бензиностанция Лукойл до Дом на хумора и отпътуваме посока Враца. Ок. 11:30 часа посещение на Черепишкия манастир – изграден по време на управлението на цар Иван Шишман. Съществува легенда, според която името на манастира идва от костите на загиналите войници след битката в края на XIV в. между цар Иван Шишман и османските нашественици. Пътешествието през непознатия Северозапад продължава към пещерата Леденика, която се намира на 830 м. надморска височина и в нея живеят 53 животински вида,обявена е за природна забележителност и е вписана в Списъка на защитените територии и защитени зони в България през 1960г. Отпътуваме за Враца.Настаняване в хотел”Мира”.Вечеря. Нощувка.

2 ден: Закуска. Ок. 08:30 часа Отпътуване и посещение на пещерата Венеца – Туристическият маршрут в пещера Венеца преминава през 4 зали, а 5-тата може да се наблюдава от малка площадка в 4-та зала. Пещерата е много богата на типичните пещерни образувания – сталактити, сталагмити и сталактони. В нея се намира и най-големият сталактон в България с обиколка от 25 метра. Пещерата изобилства от камъка оникс.Свободно време.Отпътуване за Белоградчишката крепост – тя съществува от римско време. През І – ІІІ век сл. Хр. римляните построили пътища в новите провинции на империята на Балканския полуостров, както и крепости, за да ги охраняват, и разглеждане на скалните образования. Свободно време.Отпътуване и  посещение на крепостта „Баба Вида“ във Видин – изградена е върху останки на античния град Бонония. Съществува легенда, според която Вида е била най-голямата дъщеря на заможен български болярин. Заради неуспешните бракове на сестрите си Кула и Гъмза, Вида отхвърляла всички предложения за женитба, изградила замъка и останала в него през целия си живот. Отпътуване обратно за Враца.Вечеря. Нощувка.

3 ден: Закуска. Освобождаване на хотела.Отпътуване към пещерата Проходна, по-известна като „Очите на Бог“, която представлява естествен скален мост с дължина 262 м. Има 2 входа – голям и малък. От малкия вход с височина около 35 м тръгва пътечка, която преминава през цялата пещера и излиза през големия вход (най-големия пещерен свод в България – 45 м). Отпътуване за Луковит. Посещение на Златният парк, наречен така, заради реката, която минава покрай него- Златна панега. Време за снимки. Следва разходка по лека екопътека Геопарк „Златна Панега“. Свободно време и по желание Разходка с лодка.Има поверие, че водата, растителността, формата и скалите на това място, създават особен жизнен биоток и природни енергии, облекчаващи мигрена и нервни напрежения.Пешеходната разходка е достъпна за всяка възраст.Свободно време. Отпътуване за Нова Загора.

Цената включва:

  • 2 нощувки със закуски и вечери;
  • Транспорт;
  • Водач от фирмата;

Цената НЕ включва:

  • Входна такса на пещерата Леденика: 12-лв редовен ,10лв –пенсионери , ученици и хора с ТЕЛК
  • Входна такса на Белоградчишката крепост – 5-лв редовен , 3лв –пенсионери и ученици,ТЕЛК – безплатно
  • Входна такса на крепостта „Баба Вида“ – 7-лв редовен , 3лв – ученици ,ТЕЛК – безплатно
  • Цени на билети за вход на Пещерата Венеца (входна такса): 6-лв редовен , 3лв –ученици , 4 лв- пенсионери , ТЕЛК – безплатно
  • Разходка с лодка – 15.00лв, 10лв-деца до 12г
  • Доплащане за единично настаняване : 65.00лв

Бонус от Фирмата

Беседа на Белоградчишката крепост, Беседа на крепостта „Баба Вида”,

Беседа на пещерата „Венеца”

Минимален брой туристи  за  осъществяване  на  програмата – 40 туристи

За информация и записвания:

гр. Нова Загора, ул.Васил Левски №67А; Email: zagora_dd@abv.bg;

GSM: 0887 798 013, 0885 888 871

Pin It on Pinterest