Нова Загора – Любляна – Постойна – Загреб – Плитвички езера – Нова Загора

Дати: 26.04 – 30.04 2019 / 21.06 – 25.06.2019 г.

5 дни / 3 нощувка

Цена: 399лв/390 лв.за чл.на ТА

Програма:

1 Ден: Отпътуване от съответния град. Преминаване през ГКПП Калотина и Градина. Транзитно преминаване през Сърбия.

2 Ден: Около обяд пристигане в Хърватия. Обзорна обиколка на Загреб. Градът е красиво разположен край бреговете на река Сава и в подножието на планината Медведница, известен с красивата си архитектура, зелени паркове и площади, множество забележителни музеи и красиво запазен стар град.  Туристическа програма в града, включваща разглеждане на: старата част –  квартала Градец; пл. „Бан Йелачич”, пл. „Св. Марко”, Парламента, църквата „Св. Катерина”, Катедралата, квартала Каптол и  др. Първоначалният вид на града са двете средновековни селища – Градец и Каптол, разделени от поток, като в наши дни на мястото на този поток се простира една от главните и най- оживени улици на града „Ткалчичева”. Градец е разположен около красивия площад „Св. Марко”, заобиколена от правителствените сгради и тесни криволичещи улички. В Каптол е разположена загребската катедрала от XIII век, с неоготическа фасада, а в съседство се намира и най-големият открит пазар на града – Долац.

Свободно време. Настаняване в хотел 3*. Вечеря. Нощувка.

3 Ден: Закуска. Отпътуване за пещерата Постойна, най-голямата туристическа забележителност в Словения, както и една от най-големите карстови пещери в света. Благоустроената й част е с дължина от 5 км., което я нарежда на първо място в света, по този показател. Това е и единственото място, където може да прекосите тунелите на пещерата с електрическо влакче, както и да срещнете ендемичния вид – „пещерен протей”. Разглеждане на пещерата, като входната такса се заплаща отделно. Отпътуване към Предямския замък. Според Форбс, замъкът е сред 10-те най-красиви и единственият съхранен пещерен в света. Разглеждане на замъка. Отпътуване за столицата на Словения – град Любляна. Пристигане в ранния следобяд. Туристическа програма в центъра на града, с разглеждане на най-известните му забележителностти: Стария град с неговите площади, Любляновксия замък; Тройния мост над река Любляница; парламента, операта, Францисканска църкви и др. Свободно време.

Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4 Ден: Закуска. Отпътуване в посока Плитвички езера, най-красивият, най-големият и известен хърватски национален парк, включен в списъка на ЮНЕСКО. На територията на парка има 16 езера, които се преливат едно в друго през зрелищна серия от 56 на брой варовикови водопади, образувани между два планински масива. Поради природните особенности езерата се делят на горни и долни. Езерата  се спускат на близо 130 метра , като изминават повече от 8 км., преди да се влеят в река Корана. Най-високо над морското равнище е „Прошанското езеро” – 639 метра н.м.р., а най-ниско е „Новаковица брод” – 503 метра н.д.р.  Разположени са сред пищна растителност и гъста букова гора. Разглеждането на природния парк е с продължителност около 4 часа. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

5 Ден:Закуска. Напускане на хотела. Отпътуване за България.

Завръщане в Севлиево и  Велико Търново късно полунощ.

    Цената включва:

 • 3 нощувки със закуски и вечери в хотел 2*/3* в Загреб;
 • Туристическа програма в Загреб и Плитвички езера, с екскурзовод на български език;
 • Водач – екскурзовод по целия маршрут;
 • Транспорт с лицензиран автобус за международен превоз;
 • Пътни и гранични такси;
 • Медицинска застраховка;
 • Целодневна екскурзия до пещерата Постойна, Предямския замък и Любляна.

    Цената не включва:

 • Входни билети за обектите, посещавани по време на пътуването*;
 • Доплащане за единична стая  – 50 лв.

Допълнителна информация:

Входна такса за Плитвички езера:

– 110 куни за възрастен (около 15 евро);

– 80 куни за студенти (срещу представяне на документ);

– 55 куни за ученици;

– безплатен вход за деца под 7 год.

При организирани групови посещения, входните такси за пещерата Постойна и Предямския замък са: 20.80 евро за пещерата и 10,40 евро за замъка, цени за възрастен.

Има опция за закупуване на комбиниран билет, който е на цена от 26 евро.

   Забележка:

 • Цената е формирана при група от минимум 40 пълно плащащи лица.
 • Цената е валидна за настаняване в двойна или тройна стая, настаняване в единична стая е възможно срещу допълнително заплащане и се извършва след запитване.
 • За деца, пътуващи с двама родители, отстъпка в размер на 15 лева от редовната цена.
 • За деца под 18 години, непридружавани от единия или от двамата  родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение /копие и оригинал/ и задграничен паспорт.
 • Агенцията не носи отговорност за работното време и промяна в стойността на входните такси и билети на туристическите обекти.
 • Настаняването по седалки в автобуса се осъществява според последователността на записване.
 • Агенцията си запазва правото за промени в последователността на изпълнение на програмата.
 • Пътуването е възможно да се осъществи и при по-малък брой туристи с направата на необходимата корекция в цена на пакета според наличните записани туристи и след предварително дадено съгласие от тяхна страна.
 • Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи и, че пътуването няма да се осъществи – 5 дни преди датата на отпътуване.