РУМЪНИЯ-страната на приказките

Цена: 194 лв./185 лв. за членове на ТА

Дата: 10.05-12.05.2019,

05.07-07.07.2019,18.10-20.10.2019,

1 Ден – Отпътуване от Нова Загора в 04:00 часа, от Велико Търново 06:00часа пред хотел „Етър”. Преминаване на граничния пункт. Пристигане в Букурещ – Първа част от автобусна панорамна обиколка с екскурзовод на български.

Отпътуване посока Синая. По път ще имаме възможност да посетим солната мина Салник – Прахова /заплаща се входен билет/. Това е една от трите солни мини в Румъния. Мината се намира в курортното градче Салник, което е известно като климатичен и воден курорт. Старата солна мина, която е преобразувана в санаториум се намира на 210 метра дълбочина. Тя се използва за лечение на белодробни заболявания в солен микроклимат. Отпътуване за Синая.Настаняване в хотел. Нощувка.

2 Ден- Закуска.Отпътуване за Бран. Посещение на замъка Бран, известен още като Замъка на Дракула (срещу допълнително заплащане) – впечатляваща средновековна крепост, построена между 1377г. и 1382 г. върху скала, висока 60м.  Свободно време. Отпътуване за Брашов- живописно средновековно градче в Трансилвания. Разлеждане на Брашов.Свободно време.Връщане в Синая. Вечеря (Румънска вечер в ресторант с жива музика и вечеря срещу допълнително заплащане). Нощувка

3 Ден- Закуска. По път разглеждане на Двореца „Пелеш – резиденция на румънския кралски двор, тоест на династията на Хохенцолерите. Дворецът приковава вниманието с пълната си архитектурна хармония – чудесни тераси, готически кули, множество статуи и фонтани и голямо разнообразие на строителни материали. Смайваща е също и вътрешната му архитектурна украса. Отпътуване за Букурещ – най-големият град в Югоизточна Европа, основан през 1459 г. на двата бряга на р. Дамбовита, известен още като „Малкия Париж“ заради артистичния си живот и красивата архитектура. Панорамна обиколка втора част на столицата.  Свободно време. Отпътуване за България 16:30ч.

Цената включва:

  • транспорт с лицензиран автобус 3*/4*
  • 2 нощувки със закуски
  • екскурзоводско обслужване по маршрута
  • Обзорна обиколка на Букурещ
  • Медицинска застраховка
  • Пътни и гранични такси

Цената не включва:

  • Вход за Замъка на Дракула – Бран – 40 леи за възрастни
  • Вход за Замъка Пелеш – Синая – 30 леи за възрастни,
  • Румънска вечер – 20евро
  • Солна мина Салник – около 30 леи

За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите / оригинал + 2 копия/ + документ за самоличност на детето /задграничен паспорт или лична карта от 14 год възраст/ + 2 копия от акта за раждане.

Всички допълнителни мероприятия се заявяват при записването!Минимален брой туристи за осъществяване на програмата –  40 туристи плащащи.

Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата.