ta_zagora_trans@abv.bg

Имейл за връзка

Нова Загора

ул. Васил Левски 67

0885 888 871

Oфис

Понеделник - Събота

09:00 - 17:00

Тридневна Екскурзия до Върнячка баня: 02.08.-04.08.2024г.

-3 дни / 2 нощувки

Цена: 455.00 лв цена от София

Трансфер: Нова Загора-София: 50.00лв/40.00лв за членове на ТА

1ден /02.08.2024/: Нова Загора- София – Върнячка баня

Отпътуване от Нова Загора в 03:00 часа – София в 06:30 часа от Трафик маркет. Пътуване по маршрут: София – ГКПП Калотина – Върнячка баня. Върнячка баня е СПА курорта с най-добра слава и най-дълги традиции в Р.Сърбия. Разполага със седем минерални извора, четири от които се използват за терапия, а водата от останалите три се бутилира. “Топла вода” е най-старият и най-известен извор. Археологическите находки доказват, че е използван още по римско време от I до IVв. Температурата на водата е уеднаквена с температурата на човешкото тяло – 36.5 градуса по целзий. Друг топъл извор е “Йезеро”, докато “Снежник” и “Слатина” са студени извори. Водата от тези извори помага при лечение на диабет, заболявания на черния дроб, много болести на храносмилателните органи. Пристигане във Върнячка баня следобяд. Настаняване в хотела.По желание пешеходна обиколка на туристическия център с местен екскурзовод.Почивка и свободно време. Нощувка.

2 ден/03.08.2024/: Върнячка баня- Манастир „ Жича“

Закуска. По желание срещу допълнително заплащане посещение на манастир „ Жича“- “Кралския храм” построен от тухли и камъни разпознаваем по червения си цвят. Една от най-големите светини на сръбския народ е дарение от Стефан Първовенчани, първият крал на покръстената средновековна сръбска държава., коронясан в този манастир през 1217г. ,,Жича“ е построена като манастирски комплекс, център на Сръбската архиепископия и място, в което биват посвещавани църковните старейшини и владетелите. От някогашната сграда днес са запазени църквата ,,Св.Спас“ и малката църква ,,Св.Петър и Павел“, докато останалите сгради са сравнително нови. Свободно време за разглеждане и снимки. След обяд връщане в хотела. Свободно време за използване на СПА зоната. Празнична вечеря с жива музика и  неограничена консумация на алкохолни и безалкохолни напитки. Нощувка.

3 ден/04.08.2024/: Върнячка баня – София – Нова Загора.

Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за България. По пътно посещение на еднин от най- старите и внушителни манастири „ Манасия“.

Манастира наподобява замък, притежаващ 11 отбранителни кули. Тук се е помещавала късносредновековната среднобългарска моравска духовна и книжовна школа на Константин Костенечки, който търси закрила в сръбския царски двор.Свободни време. Отпътуване към България. Кратка спирка в района на гр. Ниш за обяд. Пристигане в България късно вечерта.

Цената включва:

 • Транспорт с туристически автобус
 • Екскурзоводско обслужване
 • 2 нощувки в хотел Fontana 4* или подобен
 • 2 закуски
 • Използване на СПА зоната на хотела
 • Празнична гала вечеря с жива музика и неограничена консумация на напитки местно производство
 • Медицинска застраховка
 • Пешеходна обиколка на Върнячка баня с местен екскурзовод
 • Посещение на манастир „ Манасия“

Цената Не включва:

 • Разходи от личен характер
 • Посещение на манастир „ Жича“ – 5 евро

Туроператора си запазва правото за промяна последователността на мероприятията, поради възникнали форсмажорни обстоятелства.

За справки:гр.Нова Загора,ул.Васил Левски №67A, тел: 0885 888 871

Pin It on Pinterest