Тропически СПА уикенд релакс в Therme, Букурещ

Маршрут:Нова Загора- Букурещ-Парк център Therme –

 Солната мина Сланик-Нова Загора

Цена: 127.00лв/115.00лв за членове на ТА

Дата : 23-24.03.2019г.

1 Ден – Отпътуване от Нова Загора в 04:00 часа, от Велико Търново 06:00часа пред хотел „Етър”. Преминаване на граничния пункт. Пристигане в Букурещ – най-големият град в Югоизточна Европа, основан през 1459 г. на двата бряга на р. Дамбовита, известен още като „Малкия Париж“ заради артистичния си живот и красивата архитектура. Автобусна панорамна обиколка на Букурещ с екскурзовод на Български език с разглеждане на Триумфалната арка-построена по подобие на арката в Париж през 1922 в памет на загиналите в Първата световна война,  Народния театър, Парламента, Патриархалната катедрала и двореца, Университета, площада на Патриаршията, църквата „Св. Св. Константин и Елена” с мощите на Св. Димитър Басарбовски. По време на обиколката могат да се видят много замъци от 16 век.Около 13:00ч настаняване в хотел Ибис  Букурещ.По  желание срещу допълнително заплащане  посещение на  SPA Therme Bucharest. Парк център Therme разполага не само с топли басейни, но също и с най-голямата закрита и открита градина в Румъния. В градината има над 800 000 растения и стотици видове дървета, включително и най-голямата плантация на истински палми в Европа. Най-голямата атракция е Дървото на живота, което е един от най-редките ботанически видове в момента. Това създава една тропическа ваканция, разположена само на 15 км. от центъра на Букурещ.Комплексът е разделен на три основни сектора, всеки от тях с определена тема.

The Palm, както подсказва името, е посветен на релаксация сред 500 палмови дървета – най-голямата градина от този тип в Европа.

 Площта на Elysium е предназначена за термални бани и за тези, които биха искали да се насладят на приятни  масажи.

Galaxy е центърът на забавления. Тук можете да се забавлявате в басейн с вълни – най-големият в Румъния – или да се спуснете по една от многото пързалки. А когато сте уморени, можете да спрете за едно питие в бара на басейна.

Връщане в хотела.Свободно време.Нощувка.

2ден.Закуска.Освобождаване на хотела. Отпътуване  за Солната мина Салник с възможност за посещение и разглеждане на  солната мина Салник – Прахова /заплаща се входен билет/. Това е една от трите солни мини в Румъния. Мината се намира в курортното градче Салник, което е известно като климатичен и воден курорт. Старата солна мина, която е преобразувана в санаториум се намира на 210 метра дълбочина. Тя се използва за лечение на белодробни заболявания в солен микроклимат.Свободно време.Около 14:00ч връщане в Букурещ .Свободно време за шопинг в Търговски център Unirea Shopping Center.Свободно време.Около 16:00ч отпътуване за България.Прибиране в Нова Загора късно вечерта.

Цената включва:

  • транспорт с лицензиран автобус 3*/4*
  • 1 нощувка със закуска
  • екскурзоводско обслужване по маршрута
  • Панорамна автобусна  обиколка на Букурещ
  • Медицинска застраховка

Цената не включва:

  • Вход Солна мина Салник – около 30.00 леи
  • Вход Термити и транфер до там: Galaxy- 73.00леи,за пенсионери-63.00леи,деца до 16г – 57.00леи, The Palm-83.00леи,за пенсионери-73.00леи,тук деца не пускат, Elysium- 107.00леи,за пенсионери-107.00леи,деца не пускат тук.,Наем на кърпа-16 леи,Наем на халат- 24.00леи
  • Вечеря в ресторанта на хотела – 15.00евро

За информация и записвания:гр. Нова Загора, ул.Васил Левски №67А;     GSM: 0887 798 628; 0885 888 871