ФЕСТИВАЛ НА ЛАЛЕТО В ИСТАНБУЛ

в Ramada Hotel & Suites Atakoy  5*

Дата:  24-26.04.2020г.

Ранни записвания до 29.02.2020 Записвания от 01.03.2020
165лв./155лв. за чл. на ТА 195лв./185лв. за чл. на ТА

1 ден. Отпътуване от Нова Загора в 01:00ч.,от Стара Загора 01:30ч. Нощен преход.

 Сутринта пристигане в Истанбул и настаняване в хотел, ако има възможност веднага, ако не  – настаняването става след връщане от мероприятията.
В 08:30 ч. – /по желание/ – автобусна разходка из Истанбул – Златния рог, Левент и др. Посещение в една от най-високите сгради в Европа – небостъргача Сапфир, изкачване с асансьор до панорамната тераса, от където се открива впечатляваща гледка, гледане на кино 4D – виртуална разходка из Истанбул.

Свободно време. Следобед- /по желание/ – туристическа обиколка на града с автобус и местен екскурзовод на български език. Разглеждат се: Синята джамия, Хиподрума, Египетския обелиск, Змиевидната колона, Колоната на Константин, фонтана на Вилхелм II, Св. София /отвън/. Посещение в реставрираната българска църква Св. Стефан. По един от мостовете над Златния рог се преминава в новата европейска част. Връщане в хотела.Свободно време.Ок. 20:00 – по желание посещение на  ресторант с програма Ташхан / Гар мюзик хол или вечеря на Яхта. Нощувка.

2-ти ден: Закуска. В 09:00 ч. разходка с кораб по Босфора с екскурзовод на български език /по желание/. Пристигане с кораба в района на парка Емирган, в който са засадени хиляди лалета в различни цветове и са направени множество различни фигури и скулптури от цветя. Свободно време в парка. Връщане на кораба. Посещение /по желание/ на султанския дворец Долмабахче с екскурзовод. Свободно време в квартал Лалели в района на Капалъ чарши.В 19:00 ч. –/по желание/Вечерна автобусна панорамна обиколка на нощен Истанбул с преминаване в Азиатската част и посещение на WATERGARDEN /пеещите фонтани/ .Връщане в района на хотелите  Нощувка.

3-ти ден: Закуска. В 09:00ч Освобождаване на хотела. Отпътуване за една от най- големите фабрики за кожени изделия- „Емелда” .Там ще имате възможност да видите  организираното модно ревю на кожени дрехи.Свободно време. /По желание/- посещение на МОЛ Форум, където се намира един от най-големите аквариуми в света – Sealife – с ок. 20 хил. морски обитатели, с един от най-дългите подземни водни тунели – 83 метра, предлагащ 270 градусова панорама. Свободно време.Отпътуване за България с престой в Одрин за разглеждане на най-голямата джамия в Турция – Селимие.Свободно време за обяд и пазаруване. Пристигане в Нова Загора късно вечерта.

Цената включва: 

 • транспорт с лицензиран автобус, 
 • две нощувки със закуски на блок маса в Ramada Hotel & Suites Atakoy Radisson 5* в Истанбул, 
 • екскурзоводско обслужване по време на пътуването, 
 • пътни и гранични такси, 
 • медицинска застраховка

Цената не включва: 

 • туристическа обиколка из старата част на Истанбул с екскурзовод на български език: 15 евро,
 • посещение на двореца Долмабахче с екскурзовод: 25 евро, 
 • автобусна разходка с посещение на Сапфир /с включени всички такси/: 22 евро
 • разходка с кораб по Босфора: 17 евро, 
 • посещение на МОЛ ФОРУМ с Аквариума – входен билет 80 турски лири /под 12 и над 65 год.: 70 турски лири, трансфера е бонус от Загора Транс
 • вечерна разходка: 12 евро,
 • вечеря в заведение с програма: 29 евро,
 • вечеря на яхта по Босфора с програма и неограничено количество напитки: 40 евро, 

*фирмата не носи отговорност за туристи, не допуснати от съответните гранични власти.
*фирмата си запазва правото за промени в часовете на програмата.
*няма визови, медицински и санитарни изисквания за Турция.
*мин. брой туристи за осъществяване на екскурзията: 30
*срок за уведомление при недостигнат мин. брой: 5 дни преди датата на отпътуване
За справки и записвания:гр. Нова Загора ул. Васил Левски 67А

тел: 0887798628; 0885888871