ФЕСТИВАЛ НА ЛАЛЕТО Истанбул-Магията на ориента

Дата: 11.04.-14.04.19

Ранни записвания до 28.02.2019 Записвания след 01.03.2019
145лв./134лв. за чл. на ТА 165лв./154лв. за чл. на ТА

1 ден. Отпътуване от Нова Загора в 23:00ч.,от Стара Загора 23:30ч. Нощен преход.

2-ри ден: Сутринта пристигане в Истанбул и настаняване в хотел, ако има възможност веднага, ако не  – настаняването става след връщане от обиколката.
В 08:30 ч. – /по желание/ – туристическа обиколка на града с автобус и местен екскурзовод на български език. Разглеждат се: Синята джамия, Хиподрума, Египетския обелиск, Змиевидната колона, Колоната на Константин, фонтана на Вилхелм II, Св. София /отвън/. Посещение в реставрираната българска църква Св. Стефан. По един от мостовете над Златния рог се преминава в новата европейска част. Пристигане в района на парка Емирган, в който са засадени хиляди лалета в различни цветове и са направени множество различни фигури и скулптури от цветя. Свободно време в парка. Връщане в района на хотела. /обиколката е с продължителност ок. 4-5 часа/
В 15:30 ч. – /по желание/- посещение на МОЛ Форум, където се намира един от най-големите аквариуми в света – Sealife – с ок. 20 хил. морски обитатели, с един от най-дългите подземни водни тунели – 83 метра, предлагащ 270 градусова панорама. Свободно време. Ок. 20:30 – по желание посещение на  ресторант с програма Ташхан / Гар мюзик хол или вечеря на Яхта. Нощувка.

3-ти ден: Закуска. В 09:00 ч. разходка с кораб по Босфора с екскурзовод на български език /по желание/. Ок. 11:00 ч. – посещение /по желание/ на султанския дворец Долмабахче с екскурзовод.
В 15:30 ч. – /по желание/ автобусна разходка из Истанбул – Златния рог, Левент и др. Посещение в една от най-високите сгради в Европа – небостъргача Сапфир, изкачване с асансьор до панорамната тераса, от където се открива впечатляваща гледка, гледане на кино 4D – виртуална разходка из Истанбул. Връщане в района на хотела.
В 19:00 ч. –/по желание/Вечерна автобусна панорамна обиколка на нощен Истанбул с преминаване в Азиатската част и посещение на WATERGARDEN /пеещите фонтани/ .Връщане в района на хотелите  Нощувка.

4-ти ден: Закуска. В 09:00ч Освобождаване на хотела. Отпътуване за една от най- големите фабрики за кожени изделия- „Емелда” .Там ще имате възможност да видите  организираното модно ревю на кожени дрехи.Свободно време. Отпътуване за България с престой в Одрин за разглеждане на най-голямата джамия в Турция – Селимие.Свободно време за обяд и пазаруване. Пристигане в Нова Загора късно вечерта.

Цената включва: 

 • транспорт с лицензиран автобус, 
 • две нощувки със закуски на блок маса в хотел 3* в Истанбул, 
 • екскурзоводско обслужване по време на пътуването, 
 • пътни и гранични такси, 
 • медицинска застраховка

Цената не включва: 

 • туристическа обиколка из старата част на Истанбул с екскурзовод на български език: 15 евро,
 • посещение на двореца Долмабахче с екскурзовод: 25 евро, 
 • автобусна разходка с посещение на Сапфир /с включени всички такси/: 22 евро
 • разходка с кораб по Босфора: 17 евро, 
 • посещение на МОЛ ФОРУМ с Аквариума – входен билет 62 турски лири /под 12 и над 65 год.: 45 турски лири, трансфера е бонус от Загора Транс
 • вечерна разходка: 12 евро,
 • вечеря в заведение с програма: 29 евро,
 • вечеря на яхта по Босфора с програма и неограничено количество напитки: 40 евро, 

*фирмата не носи отговорност за туристи, не допуснати от съответните гранични власти.
*фирмата си запазва правото за промени в часовете на програмата.
*няма визови, медицински и санитарни изисквания за Турция.
*мин. брой туристи за осъществяване на екскурзията: 30
*срок за уведомление при недостигнат мин. брой: 5 дни преди датата на отпътуване
За справки и записвания:гр. Нова Загора ул. Васил Левски 67А

тел: 0887798628; 0885888871