ЧЕТИРИДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ

Дати: 25.07.2019г. до 28.07.2019г.-4 дни/3 нощувки

Маршрут:Рилски манастир–Сандански-пещерата Алистрати–Драма-Рупите-Мелник

Цена:

Хотел „Св. Георги“ Хотел „Панорама“
136лв./125лв. за членове на ТA 163лв./152лв. за членове на ТA
Деца: 4-12г : 110.00лв
Деца до 4г : 80.00лв
Трети възрастен в стая: – 15.00лв

1ден:Отпътуване от Твърдица в 04:30 часа. От Нова Загора в 05:00ч.От Стара Загора 05:30 часа. След обяд посещение на Рилския манастир –един от Стоте национални туристически обекта и най-голямата туристическа атракция сред манастирите в България,разположен на 1147м. надморска височина в планината Рила.Отпътуване за Сандански.Настаняване в хотел.Свободно време. Нощувка.

2ден:Закуска. По желание еднодневна екскурзия до Алистратската пещера с доплащане.Пещерата е една от най-големите в Европа. Богатата пещерна украса, както и едрите и различно оцветени сталактити и сталагмити със забележителни форми оставят дълбоки впечатления у посетителите. Хеликтите са редки форми, които са създадени при специфични условия, като показват растеж в различни направления. Съществена забележителност на пещерата, която я прави уникална за Гърция са големите размери и богатството от форми на хеликтитите. Във вътрешността на пещерата се срещат още синтрови езерца, корали и драперии. Цветът на пещерните образувания е в зависимост от геоложкия строеж на скалите и наличието на различни химични микроелементи.Отпътуване за  град Драма. Драма е оживен град с дълга и богата история. Построен е буквално върху вода. Бистрите извори на река Агиа Варвара образуват невероятен парк в сърцето на Драма, който е един от 60-те най-добри природни паркове в Европа. Свободно време за разглеждане на Драма и обяд.

Отпътуване за Сандански.Нощувкa.

3ден:Закуска. Свободно време в Сандански или По желание разглеждане на местността Рупите-мястото,където най-популярната българска пророчица Ванга се е зареждала с енергия,и храм паметника”Света Петка Българска”.Посещение на Роженски манастир-най-голямата обител в Пиринския край и един от няколкото средновековни български манастири,сравнително добре запазен и до днес.Разглеждане  на Мелник – най-малкото градче в България.Нощувка.

4 ден:Закуска. Отпътуване за Банско Разглеждане на Музей „Никола Вапцаров.Разглеждане на  храм „Св. Троица“ в Банско Отпътуване за Нова Загора.

Цената включва:

транспорт

3 нощувки със закуски в гр.Сандански

медицинска застраховка

водач от фирмата

Цената не включва:

Еднодневна екскурзия до пещерата Алистрате и Драма – 13 евро при минимум 30 туриста

Вход на пещерата Алистрате – 6 евро

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването: 34 човека

За информация и записвания: гр. Нова Загора, ул.Васил Левски №67А;  0885 888 871