ta_zagora_trans@abv.bg

Имейл за връзка

Нова Загора

ул. Васил Левски 67

0885 888 871

Oфис

Понеделник - Събота

09:00 - 17:00

Букурещ-Солна мина Салник-Синая-Бран-Брашов

РУМЪНИЯ-страната на приказките

Букурещ-Солна мина Салник-Синая-Бран-Брашов

Дати:,05.07.-07.07.2024г

Цена: 270 лв./257 лв. за членове на ТА

1 Ден – Отпътуване от Нова Загора в 04:00 часа, от Велико Търново 06:00часа пред хотел „Етър”. Преминаване на граничния пункт. Пристигане в Букурещ – Първа част от автобусна панорамна обиколка с екскурзовод на български.

Отпътуване посока Синая. По път ще имаме възможност да посетим солната мина Салник – Прахова /заплаща се входен билет/. Това е една от трите солни мини в Румъния. Мината се намира в курортното градче Салник, което е известно като климатичен и воден курорт. Старата солна мина, която е преобразувана в санаториум се намира на 210 метра дълбочина. Тя се използва за лечение на белодробни заболявания в солен микроклимат. Отпътуване за Синая.Настаняване в хотел Palace 4* в Синая/Центърът на града е на 1 км разстояние от Palace Hotel Синая./. Нощувка.

2 Ден- Закуска./по желание срещу допълнително заплащане/Отпътуване за Бран. Посещение на замъка Бран, известен още като Замъка на Дракула– впечатляваща средновековна крепост, построена между 1377г. и 1382 г. върху скала, висока 60м.  Свободно време. Отпътуване за Брашов- живописно средновековно градче в Трансилвания. Разлеждане на Брашов.Свободно време.Връщане в Синая. Вечеря (Румънска вечер в ресторант с жива музика и вечеря срещу допълнително заплащане). Нощувка

3 Ден- Закуска.Освобождаване на хотела. По път разглеждане на Двореца „Пелеш – резиденция на румънския кралски двор, тоест на династията на Хохенцолерите. Дворецът приковава вниманието с пълната си архитектурна хармония – чудесни тераси, готически кули, множество статуи и фонтани и голямо разнообразие на строителни материали. Смайваща е също и вътрешната му архитектурна украса. Отпътуване за Букурещ – най-големият град в Югоизточна Европа, основан през 1459 г. на двата бряга на р. Дамбовита, известен още като „Малкия Париж“ заради артистичния си живот и красивата архитектура. Панорамна обиколка втора част на столицата.  Свободно време. Отпътуване за България около16:30ч.

Цената включва:

  • транспорт с лицензиран автобус 3*/4*
  • 2 нощувки със закуски в хотел Palace 4*  
  • екскурзоводско обслужване по маршрута
  • Обзорна обиколка на Букурещ
  • Медицинска застраховка
  • Пътни и гранични такси

Цената не включва:

  • Еднодневна екскурзия до Бран и Брашов: 40 лева
  • Вход за Замъка на Дракула – Бран : 50 леи за възрастни
  • Вход за Замъка Пелеш – Синая : 40 леи за възрастни,
  • Румънска вечер : 20евро
  • Солна мина Салник : около 40 леи
  • Доплащане за единично настаняване: 150.00лв

Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата и не носи отговорност при промяна на входните такси на посещаваните обекти.

За справка: тел:0885 888 871,гр.Нова Загора,ул.Васил Левски67А

Pin It on Pinterest