ta_zagora_trans@abv.bg

Имейл за връзка

Нова Загора

ул. Васил Левски 67

0885 888 871

Oфис

Понеделник - Събота

09:00 - 17:00

ВАРНА –БАЛЧИК-Ботаническа градина – нос КАЛИАКРА-

Аладжа манастир -Подводницата „Слава”

Дата:   26.04-28.04.2024г.

Цена: 215.00лв/199.00лв-за членова на ТА

1ден.Отпътуване от офисът на Загора Транс в 06:00ч ,от Раднево в 05:30ч,от Твърдица в 05:30ч посока Варна. Пристигане за гр.Варна. Разглеждане на забележителностите на града – Катедралният храм Св. Успение Богородично (един от символите на града. Първият камък при изграждането на храма е положил княз Александър I Батенберг през 1880 г.); Паметника на цар Калоян – една от най-красивите и най-нови забележителности в морската столица.Военноморският музей – посетителите могат да видят оригинални древни котви и корабни останки, извадени от дъното на Черно море, корабни носови украшения, униформи на моряци и офицери. Настолни модели показват разнообразието на корабния състав на военния и търговския флот в различни периоди.Свободно време за разходка в Морската градина.По желание,след 15.00 часа,посещение на Делфинариума в гр.Варна.Отпътуване за Балчик. Настаняване в хотел Самара.Свободно време. Нощувка.

2ден: Закуска. Посещение на Ботаническата градина с Двореца на румънската кралица Мария Александрина де Единбург. „Двореца” е бивша нейна лятна резиденция. Свободно време за разходка .Обяд.Отпътуване за нос Калиакра. Това е едно от най-атрактивните за туристите място по Черноморието заради богатата история, запазената природа и красивите панорамни гледки. Вълните са издълбали в подножието им пещери и арки, които могат да се достигнат само откъм морето. Свободно време за снимки. Връщане в хотела.Свободно време.Нощувка.

З ден: Закуска.Освобождаване на хотела. Отпътуване за  Аладжа манастир. Манастира възниква около 12 в., когато там започва заселването на аскетите-монаси. През годините на Втората българска държава под влияние на исихасткото движение скалната обител достигнала своя най-голям разцвет. Понастоящем Аладжа манастир е нефункциониращ,без монаси и превърнат в паметник на културата и музей. Свободно време за снимки.Отпътуване за гр.Белослав.Посещение на  новия уникален по рода си музей край Варна! Ще разгледаме от близо последния запазен образец на подводен кораб, служил в българския военен флот – Подводница Слава! Подводницата е построена в СССР и спусната на вода на 27.09.1959г. Предадена е на България в края на 1985 г.Тя е зачислена към Българския военноморски флот и е носела името „Ленински комсомол“. През 1991 г. името й е сменено на „Слава“.Повече от 15 години екипажите провеждат интензивна бойна подготовка. Участвала е също в международни аварийно-спасителни учения.Подводница „Слава“ плава до края на 2010 г., след което е превърната в музей и в момента се намира в гр. Белослав Свободно време.Отпътуване за Нова Загора.

Цената включва:

  • Транспорт с комфортен туристически автобус;
  • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел „Самара”
  • Екскурзоводско обслужване;

Цената не включва:

  • Разходи от личен характер;
  • Доплащане за стая единичка: 64.00лв
  • Цена за деца до 12г настанени с двама възрастни: 155.00лв
  • Входни такси за посещаваните обекти:Делфинариум :Възрастни 30.00лв,деца до 12 г.:20.00лв.;
  • Ботаническа градина в Балчик;
  • Двореца на румънската кралица Мария Александрина де Единбург. 

За информация:

Офисът на „Загора Транс – ДД“ на ул. Васил Левски 67А;

тел. 0885 888 871

Pin It on Pinterest