ta_zagora_trans@abv.bg

Имейл за връзка

Нова Загора

ул. Васил Левски 67

0885 888 871

Oфис

Понеделник - Събота

09:00 - 17:00

Трансфагараш – Сибиу – Алба Юлия- Турда – Куртя де Арджеш

3 дни/2 нощувки/2 закуски

Дати: 18-21.07.2024 г.

Цена: 360.00лв / 347.00лв за членове на ТА

1 Ден: Отпътуване от Нова Загора в 23:00ч,от Раднево в 22:30, от Велико Търново  в 01:00ч, посока КПП – Дунав мост. Преминаване през Трансфагарашкото шосе, пресичащо Карпатите и съединяващо историческите области Влахия и Трансилвания през планинската област Фъгърашки планини. Най-високата точка на шосето е на 2034 м и това го прави най-високият път в Румъния.Днес шосето се смята за едно от най-красивите в света и е забележителност на Румъния. Туристическа програма в Сибиу, наричан още „малката Виена”. Градът се счита за един от най-красивите градове в Румъния, а през 2007 г. беше избран за културна столица на Европа, /при влизането на Румъния в европейския съюз/. Основан е от германски заселници през 12 век. През 14 век е бил вече важен търговски център. Сибиу се превърнал в най-важния германски етнически град заедно със седемте града дали по-късно немското име на Трансилвания – Siebenbürgen, което в превод означава „седем крепости“. Центърът на града е включен в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство. Пешеходна обиколка на стария град Сибиу – крепостните стени, природонаучния музей, Големия площад – католическата църква „Св. Троица”, Синята къща, двореца Брукентал, Кулата на Съвета, Малкия площад, Моста на лъжците, ниския град, пл. „Юе”, евангелистката църква „Св. Богородица”, православната катедрала. Възможност за посещение на Музея Брюкентал (музей на изящните изкуства), Световния етнографски музей Франц Биндер, Музея на историята на фармацията, или етнографския музей в Къщата на изкуствата. Настаняване в хотел. Нощувка.

2 Ден: Закуска. Отпътуване за Салина Турда – бивша солна мина, превърната в уникално място със стени, покрити с кристали в преливащи се нюанси.Отпътуване за град Алба Юлия. Името на града се превежда като Белия Юлий, като се има предвид неговия основател – унгарския благородник Гюла (Юлий) от Х в. Градът е бил столица Трансилвания от 1541 до 1690 г. В този град на 1 декември 1918 г. е родена съвременната румънска държава. Най-посещаваните забележителности на града са Крепостта Алба Каролина и намиращите се в близост Църквата за коронации и Католическата катедрала Св.Архангел Михаил, в която е погребан Ян Хуниади и където е саркофага с тленните му останки.Катедралата е на повече от 1000 год. и приютява гробовете също на кралица Изабел и Йоан Зигмунд, първия принц на Трансилвания. Кратка разходка. Отпътуване за Сибиу.Връщане в хотела. Нощувка.

3 Ден: Закуска. Отпътуване за град Куртя ди Арджеш – малък град, разположен  в историческата област Влашко. Куртя де Арджеш е една от старите столици на Влашко и има над 20 църкви и манастири.  Главата му забележителност е великолепния влашки манастир, основан от РадуНегру или Нягое I Басараб. Също така, в църквата на манастира са положени телата на членовете на кралското семейство.  Отпътуване за България

Цената включва:

  • Транспорт
  • 2 нощувки/2 закуски
  • Екскурзоводско обслужване
  • Туристическа програма в Сибиу
  • медицинска застраховка за лица до 69 год.,

Цената не включва:

Входни такси на посещаваните обекти – /Входните такси на обектите са описани към момента на стартиране на екскурзията и туроператора не носи отговорност за промяната им в последстиве/

  • Входна такса за СалинаТурда – възрастни 40 LEI , ученици и студенти – 20 LEI
  • Разходи от личен характер –
  • Застраховка за лица над 69год – 6 лв


Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 туриста !!! 

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване !!! 

Забележки: Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и независещи от агенцията обстоятелства ! Туроператора си запазва правото да променя последователността на посещаваните обекти!     

За справки: 0885 888 871,

ул.Васил Левски №67A; www.zagoratrans.com

Pin It on Pinterest